Sony planlegger Playstation 3-demontrasjon

Sony har konkrete planer om å vise fra selskapets nestegenerasjons spillkonsoll under en spillmesse neste vår.

Sony har konkrete planer om å vise fra selskapets nestegenerasjons spillkonsoll under en spillmesse neste vår.

Sony planlegger å kunne vise fram en fungerende versjon av neste generasjon av selskapets PlayStation-spillkkonsoll under E3-messen som arrangeres i mai 2005. Dette fortalte sjef for underholdsningselektronikk hos Sony, Ken Kutaragi, til Reuters mandag.

- Det har vært noe snakk om at utviklingen ikke har gått så bra, men vi regner med å kunne vise fram en fungerende versjon under E3. Vi jobber med den timeplanen i tankene, sier Kutaragi under et møte med utviklere, leverandører og pressen.

Kutaragi sa derimot ingenting om hva spillmaskinen vil hete, men navnet "PlayStation 3" vil ikke komme som noen overraskelse på noen. Heller ikke sa han noe om en offisiell lanseringsdato for maskinen. Reuters skriver dog at det tok nærmere ett år fra første gang PlayStation 2 ble vist fram, til maskinen kom i salg i Japan. Analytikere tror at den vil komme på markedet i USA, og da trolig også Europa, en eller annen gang i 2006.

    Les også:

Derimot fortalte Kutaragi at Sonys håndholdte spillmaskin, PSP, vil komme på markedet i Japan i slutten av 2004, og i USA og Europa innen 31. mars. 2005.

Når det gjelder Sonys konkurrenter på spillkonsollmarkedet, er det kjent at også Nintendo vil avduke en ny spillmaskin, foreløpig kjent under kodenavnet ”Revolution”, i forbindelse med neste års E3-messe. Hva Microsoft planlegger, er mindre kjent, men analytikere har vanskelig for å tro at selskapet vil la seg slå av Sony en gang til. Det er derfor sannsynlig at Microsoft vil komme med "Xbox Next" eller "Xbox 2" i god tid før PlayStation 3 blir klar.

Til toppen