Sony prøver seg uten mobil-forbindelse

Sony prøver seg uten mobil-forbindelse

Sony vil teste et nytt marked og lanserer Mylo, en mobil-erstatning som bare bruker WLAN.

Alle produsenter av mobilt utstyr, fra mobiltelefon-aktørene til de rene PDA-produsentene, kappes nå om å legge inn WLAN-mottakere i sitt utstyr.

Årsaken er den raske utbyggingen av trådløse nettverk både på offentlig steder og hjemme/på jobb. Dette skaper muligheter både til IP-telefoni, epost og chat.

Nå går Sony et skritt videre og lanserer en enhet der man bare har trådløs nettforbindelse, Sony har kuttet ut kontakt med mobil-nettene og dermed bruksprisen dette bringer med seg.

Sony mylo understreker dermed trusselen mot både Sony-Ericsson og resten av mobilbransjen - trådløse nett kan ramme mobilbransjen slik IP-telefoni nå rammer fast-telefoni.

Det er dog et stykke frem til at dette kan bli en reell trussel - Sony satser mot studenter som med mylo, for universiteter er noen av de typer områder som oftest har komplett WLAN-dekning.

Sony mylo kommer i salg i september og vil koste 350 dollar i USA, en pris som tilsvarer 2100 kroner uten moms i Norge. I USA har enheten innebygd både støtte for Yahoo, Google og AOL for å legge inn deres lynmeldingsklienter på maskinen. Mylo vil også ha Skype ferdig installert.

Enheten vil komme med 1 GB lagringsplass, noe som kan utvides med Sonys Memory Stick-minnebrikker.

Til toppen