FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony PSP forsinket til Europa

Sony har igjen utsatt det europeiske lanseringen av selskapets lommespillmaskin, PSP.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. feb. 2005 - 16:49

Nintendo ser ut til å kunne få et tidsmessig solid forsprang på Sony i det europeiske markedet for avanserte lommespillmaskiner. Nintendo annonserte nylig at spillmaskinen DS vil komme på markedet i blant annet Norge den 11. mars.

Sony har tidligere antydet mars som et aktuelt lanseringstidspunkt for lommespillmaskinen PSP i Europa. Nå viser det seg at selskapet vil utsette lanseringen med inntil tre måneder. Opprinnelig var planen at PSP skulle lanseres globalt før jul i fjor, men maskinen ble kun gjort tilgjengelig i Japan da den kom på markedet den 12. desember i fjor.

PSP skal lanseres i USA, den 24. mars. Det er ventet at etterspørselen blir så stor at selskapets leverandører ikke vil kunne lage nok av brikkene maskinen benytter, til å dekke den globale etterspørselen. Dette skriver Bloomberg.com.

En talsmann for Sony, Kenichi Fukunaga, sier til den amerikanske nyhetstjenesten, at spillmaskinen vil komme i salg i løpet av første halvår, uten å spesifisere tidspunktet nærmere.

Han forteller videre at selskapet planlegger å ha én million PSP-maskiner klare for den amerikanske lanseringen, men at selskapet venter at maskinen, selv med i dette antallet, raskt vil bli utsolgt. I Japan skal det til nå være solgt mer enn 800.000 enheter, hvorav 200.000 ble solgt i løpet av noen timer etter lanseringen.

    Les også:

I USA vil PSP selges for 249 dollar, noe som blant annet inkluderer en hodetelefon, en 32 MB Memory Stick Duo minnebrikke, veske og, i et begrenset opplag, en kopi av filmen 'Spider-Man 2', levert på det spesielle lagringsmediet PSP støtter, UMD.

I Japan er den veiledende prisen på maskinen 20.790 yen (inkludert 5 prosent moms), drøyt 1200 kroner, for den enkleste pakken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.