FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony PSP forsinket til Europa

Sony har igjen utsatt det europeiske lanseringen av selskapets lommespillmaskin, PSP.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. feb. 2005 - 16:49

Nintendo ser ut til å kunne få et tidsmessig solid forsprang på Sony i det europeiske markedet for avanserte lommespillmaskiner. Nintendo annonserte nylig at spillmaskinen DS vil komme på markedet i blant annet Norge den 11. mars.

Sony har tidligere antydet mars som et aktuelt lanseringstidspunkt for lommespillmaskinen PSP i Europa. Nå viser det seg at selskapet vil utsette lanseringen med inntil tre måneder. Opprinnelig var planen at PSP skulle lanseres globalt før jul i fjor, men maskinen ble kun gjort tilgjengelig i Japan da den kom på markedet den 12. desember i fjor.

PSP skal lanseres i USA, den 24. mars. Det er ventet at etterspørselen blir så stor at selskapets leverandører ikke vil kunne lage nok av brikkene maskinen benytter, til å dekke den globale etterspørselen. Dette skriver Bloomberg.com.

En talsmann for Sony, Kenichi Fukunaga, sier til den amerikanske nyhetstjenesten, at spillmaskinen vil komme i salg i løpet av første halvår, uten å spesifisere tidspunktet nærmere.

Han forteller videre at selskapet planlegger å ha én million PSP-maskiner klare for den amerikanske lanseringen, men at selskapet venter at maskinen, selv med i dette antallet, raskt vil bli utsolgt. I Japan skal det til nå være solgt mer enn 800.000 enheter, hvorav 200.000 ble solgt i løpet av noen timer etter lanseringen.

    Les også:

I USA vil PSP selges for 249 dollar, noe som blant annet inkluderer en hodetelefon, en 32 MB Memory Stick Duo minnebrikke, veske og, i et begrenset opplag, en kopi av filmen 'Spider-Man 2', levert på det spesielle lagringsmediet PSP støtter, UMD.

I Japan er den veiledende prisen på maskinen 20.790 yen (inkludert 5 prosent moms), drøyt 1200 kroner, for den enkleste pakken.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.