PERSONLIGTEKNOLOGI

Sony satser på 3D-verden for Playstation 3

Sony utvikler en 3D-verden til Playstation 3 for å konkurrere med Xbox Live-tjenestene.

Sony har tidligere hatt et stort forsprang på Microsoft i konkurransen om spillmarkedet. Det er solgt mange flere Playstation 2 enn denn første utgaven av X-box.

Kampen mellom X-box 360 og Playstation 3 har imidlertid et litt mer åpent utfall. X-box 360 kom mye tidligere på markedet og Microsoft har satset hardt på tilleggsfunksjonalitet over internett. Ifølge Wall Street Journal har Microsoft seks millioner brukere av sin nettjeneste Xbox Live, av de 10 millionene som har kjøpt Xbox 360. Til sammenligning oppgir Sony å ha en halv million brukere av sine nettbaserte tilleggstjenester i USA.

Nå svarer Sony på utfordringen med å lansere en 3D-verden som kun blir tilgjengelig gjennom Playstation 3.

Den nye 3D-verdenen har fått navnet Home. Den forventes å være klar til høsten og den vil kunne bli en konkurrent til Second Life. Sony ser imidlertid ut til å rette fokuset mer mot spill enn det Second Life gjør. I tillegg til å vandre rundt og prate med andre Playstation-brukere, skal man kunne møte andre i egne spillrom for å konkurrere med hverandre.

I motsetning til i Second Life, hvor man eventuelt kan velge å betale for et eget hjem, vil alle brukerne få sin egen virtuelle leilighet som de kan tilpasse og innrede etter sin egen smak. I tillegg får alle spillerne et eget trofé-rom der de kan vise frem sine seire i forskjellige Playstation 3-spill.

Brukere av den nye 3D-verdenen vil i praksis måtte kjøpe et tastatur til sin Playstation for å ta i bruk Home-verdenen. De som bare bruker håndkontrollene vil få en kraftig begrensning av funksjonaliteten.

Beta-testingen skal starte opp i løpet av april og lanseringen forventes å skje en gang til høsten.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.