Sony satser på harddisk og MP3

Sonys ensidige satsning på proprietære lydformater er over. Nå er det full MP3-støtte som gjelder.

Sonys ensidige satsning på proprietære lydformater er over. Nå er det full MP3-støtte som gjelder.

Bærbare musikkspillere er ingen nyhet fra Sony, men nå viser selskapet gjennom handling at den tidligere og relativt ensidige satsingen på det proprietære lydfilformatet ATRAC var feilslått. MP3-formatet er langt mer populært, og uten direkte støtte for formatet, var Sony tydelig på ville veier. Brukerne måtte konvertere MP3-filer om til ATRAC, noe som var tidkrevende.

Tidligere i høst lanserte Sony en liten flashminne-basert Walkman med 1 GB lagringskapasitet og full MP3-støtte. Nå kommer selskapet med den harddiskbaserte spilleren NW-HD3, som både støtter MP3 og ATRAC3plus, i tillegg til WMA og Wav.

Spilleren kommer i fem fargevariasjoner (sølvfarge, svart, rosa, blått og rødt), er utstyrt med 20 GB harddisk og blir tilgjengelig i det norske markedet i løpet av januar 2005. Anslått utsalgspris er 3300 kroner. Dette er noen hundrelapper dyrere enn en Apple iPod med tilsvarende lagringskapasitet.

Spilleren er utstyrt med såkalt G-Sensor-teknologi som kontinuerlig overvåker den mekaniske påkjenningen enheten utsettes for. Når enheten står i fare for å bli utsatt for påkjenninger som kan skade innholdet på disken, vil disken automatisk gå i et "stand by"-modus som skal beskytte dataene mot skade. Dette vil ikke påvirke avspillingen da enheten spiller fra sitt innebygde 25 minutters støtminne.

Sony oppgir en avspillingstid på mer enn 30 timer ved bruk av ATRAC3plus-formatet og 48 kb/s bitrate.

Spilleren har et kabinett laget av aluminium og veier ifølge produktsjef hos Sony Norge, Kjell Ove Marienborg, 115 gram. Størrelsen skal være 89 x 62,1 x 13,8 mm (B x H x D).

Til toppen