FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony satser på iPod-utfordrer

Sony satset med en ny digital musikkspiller, men analytikerne er skeptiske.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 2004 - 12:35

Sony avduket mandag Vaio Pocket VGF-AP1, en ny digital musikkspiller utstyrt med 20 GB harddisk. Spilleren vil komme på markedet i Japan i juni, men noen lanseringsdato for resten av verden er foreløpig ikke satt. Enheten ment som en utfordrer til Apples iPod.

Spilleren skal kunne kobles til digital kameraer via den medfølgende kryppen, for overføring av bilder, og den er utstyrt med en 2,2 tommer stor LCD fargeskjerm med 320x256 punkters oppløsning. Denne skal gjøre det enklere for brukere å finne fram til favorittsporene, samt for å se på bilder som er lagret på harddisken. Den medfølgende programvaren, SonicStage, kan konvertere musikkfiler i MP3, WAVE og WMA-formatene over til ATRAC3/ATRAC3plus som benyttes av spilleren. Programvaren støttes kun av Windows.

Spilleren måler 115.2 mm x 17.2 mm x 63.3mm og veier 195 gram. Batterilevetiden er oppgitt til hele 20 timer, noe som er betydelig mer enn iPods åtte timer. Prisen skal være på 53.000 yen, omtrent 3200 kroner eller 480 dollar.

Spørsmålet er om ikke denne prisen blir for høy i forhold til hva som tilbys. Topputgaven av iPod, med 40 GB harddisk, koster i USA 499 dollar.

Også analytikere, blant annet John Yan i Standard & Poor, er skeptiske.

- Jeg kan rett og slett ikke se hvordan Sony virkelig skal kunne snu opp ned på markedssituasjonen til iPod, sier han til Reuters.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.