RESULTATERFINANS

Sony sliter

Flom i Thailand og svakt TV-salg fører til store tap.

Sonys nye nettbrett er et av håpene for selskapet - som sliter med store underskudd.
Sonys nye nettbrett er et av håpene for selskapet - som sliter med store underskudd. Bilde: Sony
2. nov. 2011 - 08:56

Det japanske teknologilokomotivet Sony offentliggjorde onsdag morgen at de har kuttet forventningene kraftig til lønnsomheten for i år. Selskapet, som har avvikende regnskapsår som går til mars, varsler et overskudd på bare 20 milliarder japanske yen, 1,4 milliarder kroner, for året som helhet.

Tidligere har selskapet operert med et resultatmål på 200 milliarder yen, 14,4 milliarder kroner. Analytikerne som følger selskapets aksjer har forventet et driftsresultat for inneværende regnskapsår på 166 milliarder yen, eller rett under 12 milliarder kroner. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Bloomberg News melder om at selskapet forventer et nettoresultat på minus 90 milliarder yen, tilsvarende 6,5 milliarder norske kroner for året som helhet.

En av årsakene er flommen i Thailand, som forstyrrer selskapets produksjon av foto-apparat. Dette kommer på toppen av en sterk japansk valuta og svakt salg av TV-apparater i både USA og Europa. TV-divisjonen til selskapet forventer å avslutte sitt syvende år på rad med tap, og selskapet varslet tirsdag at de ville ta operasjonelle grep for å bedre lønnsomheten, blant annet dele divisjonen opp i tre enheter.

Samtidig satser selskapet hardt på å komme seg inn på markedet for smarttelefoner og nettbrett. I oktober ble det klart at Sony kjøper ut Ericsson i deres felles eide samarbeidsselskap Sony Ericsson. I forbindelse med oppkjøpet varslet de en ny strategi innenfor forbrukerelektronikk for å knytte alle sine enheter sammen på en bedre måte. Håpet er å konkurrere om kundene som Apple og Samsung i dag har et svært godt grep om.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.