Sony snuser på Windows Phone

Bekrefter samtaler med Microsoft.

Sony snuser på Windows Phone
Sony Mobile ønsker ikke kun å satse på Android i framtiden. Windows Phone er blant alternativene som vurderes. Bilde: Microsoft

Microsofts oppkjøp av Nokias mobildivisjon har ført til en del spekulasjoner omkring andre mobilleverandørs villighet til å satse på Windows Phone i framtiden. Nokia er den klart største leverandøren av Windows Phone-baserte mobiler, og i utgangspunktet er det lite som tyder på at Nokias Windows Phone-konkurrenter får det enklere når Nokia-divisjonen blir Microsoft-eid.

På den annen side er det lite som tyder på at Microsoft ønsker å være den eneste brukeren av Windows Phone. En fordel for selskapet er at utvalget av etablerte og tilgjengelige smartmobil-operativsystemer ikke er stort.

Sony Mobile, tidligere Sony Ericsson, er blant selskapene som lenge har satset utelukkende på Android. Men dette er en situasjon selskapet ikke ønsker at skal fortsette. Det forteller Pierre Perron, leder for Sony Mobile Europe, til TechRadar.

– Vi ønsker ikke å være en enkelt-OS-fabrikant. Jeg tror ikke det er en levedyktig posisjon på lang sikt. Vi sitter stor pris på samarbeidet med Google. Vi har samarbeidet med dem lenge og har en grad av modenhet i den diskusjonen, det er bra. Men på samme tid har Google et forhold til direkte konkurrenter, sier Perron.

Windows Phone

Til TechRadar bekrefter Perron derfor at Sony Mobile er i samtaler med Microsoft om bruk av Windows Phone.

– Vi fortsetter våre diskusjoner med andre partnere, inkludert Microsoft, som en del av vårt partnerskap med dette selskapet i det bredere Sony-spektrumet, sier Perron. Med dette mener han at Sony allerede samarbeider med Microsoft om pc-er.

– Vi utforsker dette som en del av vår diskusjon i mobilområdet også. Én ting er det å bruke selve Windows Phone, noe annet er «hva kan vi levere på toppen av den?», forteller Perron.

Sony Ericsson har også tidligere levert Windows-baserte telefoner. Den siste som kom i salg skal ha vært Xperia X1. Den var basert på Windows Mobile 6.1 og kom i salg høsten 2008.

Det er likevel ingenting som tyder på at det kommer nye, Windows-baserte smartmobiler med det aller første.

    Les også: