RESULTATERFINANS

Sony stiger på Apple-rykter

Diger pengesekk fører til ville spekulasjoner.

26. okt. 2010 - 13:27

Sony-aksjen steg nesten tre prosent tirsdag, etter rykter om at Apple kunne komme til å kjøpe opp den japanske elektronikkgiganten. Det melder Reuters.

Apple har bygget opp en solid pengebinge de siste årene, grunnet salgssuksesser som iPod, iPhone, iPad og Mac.

Etter kvartalet som ble avsluttet i oktober satt selskapet igjen med en kontantbeholdning på 51 milliarder dollar, som tilsvarer nesten 300 milliarder kroner.

Dermed har Apple en enorm økonomisk muskel, som kan brukes til oppkjøp. Det har ført til relativt ville spekulasjoner om hvem de eventuelt kunne tenke seg å blinke ut.

Finansmagasinet Barron's spekulerte sist lørdag at Apple kunne vært i ferd med å kjøpe enten Adobe, Sony eller Disney.

Andre oppkjøpskandidater som har vært nevnt i media den siste tiden er videostreamingselskapet Netflix, spillprodusenten EA og Facebook. Så langt vi kjenner til finnes det ikke troverdige kilder til noen av disse ryktene.

Bakgrunnen for spekulasjonene skyldes i hovedsak følgende kommentar fra Apple-sjefen under forrige ukes kvartalpresentasjon:

- Vi vil fortsette å holde kruttet vårt tørt, fordi vi mener det er en eller flere stategiske muligheter fremover, sa Steve Jobs.

Sony har i dag en markedsverdi på 33,68 milliarder dollar, Adobe 14,35 milliarder dollar, mens Disney-konsernet er verdt 67,82 milliarder dollar.

Alle disse er innefor rekkevidden for hva Apples kontantbeholdning kan tåle, mener økonominettstedet E24.

Flere analytikere mener imidlertid at Sony sannsynligvis ikke er en aktuell oppkjøpskandidat for Apple.

- Hvis Apple skulle prøve seg på Sony måtte det skjedd som et fiendtlig oppkjøp, og det vil de neppe lykkes med i Japan, sier en analytiker til Reuters.

Sony nekter selv å kommentere ryktene.

Apple er selv verdt 282,14 milliarder dollar og er med det verdens nest største selskap målt i markedsverdi, kun slått av oljegiganten Exxon.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.