Sony teller på mobil-knappene

Er lei av å tape penger. Antyder et mulig salg eller nedleggelse.

Sony teller på mobil-knappene
Sony må snu tunge tap hvis de skal fortsette med mobiltelefoner, slik som denne Xperia Z3+-modellen. Bilde: Sony Mobile

Sony fortsetter å blø penger på produksjon av mobiltelefoner. Underskuddene har bare ballet på seg de siste årene.

Dersom Sony Mobile ikke begynner å tjene penger til neste år, kan det være kroken på døra.

Les også: Samsung opplever kraftig vekst nå

Frist til neste år

For første gang antyder de nå en mulig nedleggelse eller salg av mobilproduksjonen, som de overtok fullt og helt da svenske Ericsson solgte seg ut av samarbeidet for fire år siden.

–  Vi fortsetter med mobilvirksomhet så lenge vi ligger an til å gå break-even neste år. I motsatt fall avviser vi ikke å måtte vurdere alternativer, sier Sony-toppsjef Kazuo Hirai i dag, ifølge Reuters.

Senest i juli hevdet selskapet at de aldri kom til å gi opp mobilproduksjon.

Prognosen for året ble senket i juli. Et tidligere varslet underskudd på 39 milliarder yen ble forverret til et tap på 60 milliarder yen. Det tilsvarer 4,1 milliarder kroner.

Fra arkivet: Farvel til Sony Ericsson

Kutt

På andre områder virker det som at Sony har lykkes bedre med en årelang omstilling. De har kuttet kostnader og blant annet sluttet å produsere pc-er.

Bildesensorer og dataspill er områder der Sony opplever god vekst, men altså ikke mobiltelefoner.

– Jeg har på følelsen at snuoperasjonen i elektronikkvirksomheten vår viser tegn til bedring. Der begynner resultatene av tre år med omstillinger nå å vise seg. Men vi er nødt til å fortsette restrukturering innen smartmobiler, sier Hirai.

Sony, som er kjent for sin Xperia-serie av Android-baserte smarttelefoner, er hardt presset av konkurransen både fra Apple og Samsung, samt kinesiske aktører som Huawei og Xiaomi.

Selv i hjemlandet Japan har ikke Sony mer enn knappe 17,5 prosent markedsandel, mens markedsandelen i USA er på mindre enn én prosent, skriver nyhetsbyrået.

Fjorårets toppmodell Xperia Z3 og lillebroren Z3 Compact er for øvrig inne på topp 10-listen over de mest solgte mobiltelefonene i Norge i år. Det er også en telefonserie som har fått mye skryt av anmelderkorpset.

Les test av Xperia Z3+ - mer muskler og færre lokk (Tek.no)