Sony tilbyr plattform for video-overvåking

Sony lanserer sin nye plattform for IP-baserte sikkerhetssystemer, DEPA, i Norge.

26. okt. 2006 - 10:51

For en måned siden, på en fagmesse i San Diego i California, lanserte Sony en ny plattform for IP-baserte sikkerhetssystemer: DEPA eller Distributed & Enhanced Processing Architecture. Plattformen gjør det enklere å integrere kameraer og opptakere med intelligent analyse i sanntid og gi bedre overvåking med mindre bruk av ressurser.

Ifølge Sony er intelligent videoanalyse bygget inn i nye – selskapet bruker uttrykket «tredje generasjon» – kameraer slik at man kan overføre video og metadata, altså informasjon om objektet i bildet, samtidig til både opptakere og programvare «Real Shot Manager» som prosesserer informasjon og utløser reaksjoner på hendelser.

Systemet er i stand til å korrigere for naturlige forstyrrelser i det overvåkede miljøet, som ellers ville utløst en alarm. Et typisk eksempel som Sony nevner, er greiner og blader som beveger seg i vinden.

Den intelligente og automatiserte behandlingen av bildene gjør at man skal slippe å bruke folk til å nistirre på skjermer.

– Den begrensende faktoren i ethvert sikkerhetssystem er menneskelig oppmerksomhet. DEPA-plattformen åpner for en ny generasjon systemer som gjør best mulig bruk av denne dyrebare og begrensede ressursen, heter det i en pressemelding.

Med tilpassede kameraer, opptakere og programvare, kan DEPA gjenkjenne en lang rekke atferder tilpasset overvåkingsbehovet i ulike miljøer, som butikker, transport, kontorer og industri. Hensikten er å kunne varsle dersom noe skjer som virker som starten på et overgrep. Plattformen omfatter verktøy som kan brukes til å tilpasse løsninger til spesielle krav. Disse løsningene vil kunne omfatte automatiserte tiltak dersom overvåkingssystemet oppdager mulige trusler, for eksempel sperring av atkomst, varsler til nøkkelpersoner, overføring av bilder til bestemte terminaler og så videre.

De første DEPA-produktene er allerede klare til levering.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.