Sony "utro" med Nokia

Det vakte stor ståhei da Sony og Ericsson i august offentliggjorde sin ektepakt og etablerte et felles mobilselskap, Sony Ericsson Mobile Communications. Men Sony er en partner av det promiskuøse slaget. Nå hopper japanerne også til køys med finske Nokia.

Ikke nok med at verdens største produsent av forbrukerelektronikk i går inngikk en "bredbåndspakt" med AOL Time Warner Inc. Sony benyttet også åpningsdagen på Comdex Fall 2001 til å avsløre at selskapet inngår et omfattende samarbeid med finske Nokia - verdens største mobiltelefonprodusent.

Den oppsiktsvekkende alliansen med Nokia skal ifølge Sony ikke få noe å si for samarbeidet med Ericsson, selv om deres felles mobilselskap (Sony Ericsson Mobile Communications) produserer og distribuerer mobiltelefoner som konkurrerer direkte med Nokias.

Nå skal Sony og Nokia samarbeide for å etablere et sett med åpne standarder for interoperabilitet mellom mobile kommunikasjonsenheter. Selskapene vil blant annet søke å skape nye standarder for innholdsnedlasting, brukergrensesnitt, meldingstjenester og rettighetsadministrasjon - for å nevne noe.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters uttalte Sony-sjef Kunitake Ando i går at resultatet fra Nokia-samarbeidet vil gjøres åpent tilgjengelig for andre mobilutstyrsprodusenter.

Likevel: Sonys teknologisjef Mario Tokoro legger til overfor Reuters at amerikanske Motorola kanskje ikke vil bli inkludert i Sony og Nokias nye samarbeid. Dermed kan det ligge an til en felles japan-nordisk front mot USAs flaggskip på mobilkomfronten.

Til toppen