Sony vil overgå Apples minneavtale

Sony forhandler med Samsung om en enda mer omfattende minneavtale enn den Apple har.

Sony forhandler med Samsung om en enda mer omfattende minneavtale enn den Apple har.

Det økende minnebehovet til utstyr som mobiltelefoner og bærbare mediespillere har gjort flashminne til mangelvare. Allerede i august var det klart at Apple-spilleren iPod mini, som lagrer alt i flashminne og ikke til disk, rystet minnemarkedet.

Utover høsten kom flere tegn på at store ting er i gjære.

I oktober anklaget Samsung de koreanske konkurransemyndighetene for å ødelegge for en avtale de hadde med Apple om å gå sammen om en flashminnefabrikk til 3,8 milliarder dollar.

I november inngikk Apple avtaler med Samsung og Hynix for å trygge langsiktige leveranser. Verdien på avtalen mellom Apple og Samsung er 500 millioner dollar. Samtidig kunngjorde Micron og Intel planer om fellestiltaket IM Flash Technologies for å bygge nye produksjonsanlegg for flashminne, med investeringer på over fem milliarder dollar.

    Les også:

Nå i romjulen kommer det meldinger om at Sony, en av Apples store konkurrenter innen bærbare mediespillere og dessuten medeier i Sony Ericsson som har lanserte egne Walkman-mobiltelefoner, er i ferd med å sluttforhandle en avtale med Samsung om leveranser av flashminnebrikker, verdt 1,8 milliarder dollar. Ifølge Korea Economic Daily vil avtalen sannsynligvis undertegnes tidlig i 2006.

Sony skal være ute etter flashminne av typen Nand – den samme som Apple bruker i sin iPod og som eller finnes i blant annet mobiltelefoner, andre bærbare mediespillere og digitale kameraer – med tanke på flashminnebaserte musikkspillere med 8 GB minne, som skal lanseres til våren. En avtale med Samsung vil sikre volumleveranser til stabile priser.

Sony og Samsung har i dag et fellestiltak innen produksjon av flatskjermer, og en avtale om utveksling av teknologi.

Samsung har ikke kommentert en mulig avtale annet enn ved en melding til Seoul-børsen som bekrefter samtalene og slår fast at ikke noe er avgjort ennå.

Til toppen