Sony vil selge ny spillmaskin med tap

Sony forventer ikke å tjene penger med det første med selskapets nye, håndholdte spillmaskin.

Sony forventer ikke å tjene penger med det første med selskapets nye, håndholdte spillmaskin.

Sony avduket den kommende, håndholdte spillmaskinen PSP (PlayStation Portable) under denne ukens E3 2004-messe. PSP vil først og fremst konkurrere med Nintendos Game Boy og DS-enheter, men også med Nokias N-Gage-enheter.

I et intervju med Reuters sier sjefen for Sony Computer Entertainment i USA, Kaz Hirai, at selskapet ikke regner med å tjene penger på den nye enheten med det første. Dette skyldes prisen på komponentene og de innledende utviklingskostnadene. Samtidig kan ikke prisen være for høy hvis selskapet skal ha noen mulighet til å få fotfeste innen dette allerede godt etablerte markedet.

- Forhåpentligvis vil PSP ha et tiårig livsløp, slik at jeg kan se tilbake og si "Ja, definitivt lønnsomt", sier Hirai.

Hva PSP kommer til å koste, er foreløpig ikke kjent, men det er ventet at prisen vil være i prisklasse 199 til 299 dollar. Spillenheten vil komme på markedet i Japan i slutten av 2004, og i Nord-Amerika og Europa tidlig i 2005.

Selskapet håper at mellom seks og ti spilltitler vil være tilgjengelig når PSP kommer på markedet, hvorav én eller to virkelige "killer apps".

    Les også:

PSP har dimensjonene 170 mm x 74 x mm x 23 mm. Den veier 260 gram inkludert batteri og er utstyrt med en prosessor med klokkehastighet på 333 MHz. Enheten er utstyrt med 32 MB systemminne og fire megabytes integrert minne.

Skjermen er på 4,3 tommer i høyde/bredde-forholdet 16:9 (widescreeen). Oppløsningen er på 480 x 272 piksler.

Maskinen er utstyrt med stereohøyttalere og kan kobles til eksterne enheter ved hjelp av WLAN (802.11b), USB 2.0, IrDA og IR Remote. Data kan lagres på Memory Stick PRO Duo minnekort, i tillegg at data kan leses fra det optiske lagringsformatet UMD. I tillegg til spill, kan enheten spille av lyd (ATRAC3plus, PCM) og video (MPEG4 AVC, ATRAC3plus) lagret på disse platene. Platene har en lagringskapasitet på 1,8 GB (enkeltsidet med doble lag).

Batteritiden antas å være omtrent 10 timer med det innebygde batteriet.

Blant tilleggsutstyret Sony trolig vil levere, finnes en hodetelefon med mikrofon og fjernkontroll, ekstern batteripakke, USB-kamera, USB-basert GPS-enhet og USB-tastatur.

Til toppen