BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sonys første smartmobil uten Ericsson

Kan fjernstyres fra håndleddet.

Xperia S er den første smartmobilen Sony tilbyr helt på egenhånd.
Xperia S er den første smartmobilen Sony tilbyr helt på egenhånd. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2012 - 08:28

Sony har tatt over alle aksjene Sony Ericsson og under CES-messen i Las Vegas introduserte selskapet den første smartmobilen som selskapet vil selge utenfor det tidligere partnerskapet med svenske Ericsson.

Den nye mobilen, Xperia S, er den første i en ny Xperia-serie som kalles for NXT. Mobilen har et formspråk som vil gå igjen i hele serien. Dette inkluderer et gjennomsiktig element som blant annet skal bidra med lys- og antennefunksjonalitet.

Xperia S leveres ifølge Sony pressemelding med 4,3 tommer skjerm med 720p-oppløsning. Kameraet på forsiden kan filme med 720p-oppløsning, mens hovedkameraet på baksiden til filme med 1080p-oppløsning. Hovedkameraet kan fotografere med 12 megapiksler oppløsning.

Den nye mobilen, som skal komme i salg i første kvartal i år, er utstyrt med en tokjernet Snapdragon MSM8260-systembrikke fra Qualcomm. Den interne lagringsplassen er på 32 gigabyte.

Ved levering vil mobilen være utstyrt med Android 2.3 Gingerbread, men Android 4.0 Ice Cream Sandwich vil bli gjort tilgjengelig for mobilen i løpet av andre kvartal.

Sony lover en standbytid på opptil 450 timer og en taletid på opptil 8,5 timer. Videoavspilling skal kunne gjøres kontinuerlig i opptil 6,5 timer. Batteriet som følger med har en kapasitet på 1750 mAh.

Mobilen kan dele HD-innhold med andre enheter via blant annet teknologier som DLNA, HDMI og Bravia Sync. Det siste åpner også for styring av mobilen med fjernkontrollen til tv-en, når denne er koblet sammen med mobilen.

Sony SmartWatch <i>Bilde: Sony</i>
Sony SmartWatch Bilde: Sony

Mobilen støtter også NFC-teknologien. Som tilleggsutstyr tilbys SmartWatch, en mikroskjerm som leveres med rem og kan bære som et armbåndsur. Denne kommuniserer med Android-baserte smartmobiler via Bluetooth og gjør det mulig å hente og lese tekstmeldinger og oppdateringer fra sosiale medier uten å måtte finne fram selve mobilen. Enheten kan også brukes til kontroll av oppringninger og musikkavspilling. Det skal også være mulig å tilpasse SmartWatch ytterligere ved hjelp av applikasjoner som gjøres tilgjengelig via Android Market.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.