FORBRUKERTEKNOLOGI

Sonys med Blu-ray-spiller først i juli

Sony har vært den viktigste pådriveren for Blu-ray Disc-formatet, men er sent ute med lanseringen.

17. mars 2006 - 10:32

Sonys Playstation 3 ble forsinket på grunn av forsinkelser med Blu-ray formatet og kommer derfor ikke før i november.

Nå har Sony annonsert sin første Blu-ray Disc-spiller (BD), BDP-S1, og forteller at den blir å finne i amerikanske butikker i juli. Prislappen ligger på 1000 dollar.

Med de nye BD-platene vil lagringskapasiteten øke kraftig, noe som gjør det mulig å lagre video i en mye høyere oppløsning enn i dag.

Den nye spilleren vil støtte en oppløsning på 1920 x 1080p (progressive scanning). Dette er den høyest oppnåelige oppløsningen med grensesnitt av typen HDMI (High Definition Multimedia Interface). Spilleren vil også komme med grensesnitt for forbrukere som har HDTV-apparater uten HDMI støtte. Her skal oppløsningen riktignok være begrenset til 1080i (interlaced).

Sony forteller at de også har utstyrt spilleren med funksjonalitet som gjør det mulig å konvertere standard definisjons DVDer til et format som får bildet til å se bedre ut på HDTV.

    Les også:

Blu-ray formatet er i intens konkurranse med et annet format som kalles HD-DVD, i kampen om å erstatte dagens DVD plater. På Cebit fortalte Toshiba at de vil ha spillere for HD DVD formatet ute i markedet før Sony. Disse kommer trolig allerede denne måneden.

Selv om Sony sitter i førersetet for utviklingen av Blu-ray, må de se seg slått av Samsung som kommer med sin spiller 23. mai i år.

I tillegg til den separate BD-spilleren, planlegger Sony VAIO-PC-er utstyrt med en BD-enhet, trolig en brenner. Disse skal bli tilgjengelige til sommeren. Prisen på en stasjonær modell er oppgitt til 2300 dollar, mens prisen på den bærbare modellen ennå ikke er klar.

Sony vil også utgi en BD-brenner for innbygging eksisterende PC-er i løpet av året. Heller ikke denne har Sony bestemt prisen på. Derimot oppgir selskapet at det vil selge 25 GB BD-R og BD-RE-plater for henholdsvis 20 og 25 dollar. Tilsvarende plater med to lag og 50 GB lagringskapasitet vil selges for henholdsvis 48 og 60 dollar stykket. De første platene vil komme på markedet i april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.