JUSS OG SAMFUNN

Søppelposten havner i søpla

En undersøkelse bekrefter det mange har trodd: Nesten halvparten av all uadressert epost - såkalt spam - blir slettet. Og meldingene blir ikke engang åpnet før de går i søpla.

Therese Werenskiold
15. juni 2001 - 13:20

Undersøkelsen - med den deprimerende konklusjonen for spammerne - er foretatt av analyseselskapet Institute for the Future. Det er BBC Online som skriver dette.

Hele 41 prosent av epost-brukerne sletter umiddelbart uadresserte meldinger når de får dem. Dette gjelder all slags spam - fra tilbud om muligheten til å tjene en million på en uke - til reklame for ulike sex-sider på Internett.

I tillegg hevder rundt 80 prosent av deltakerne i undersøkelsen at uadressert post ikke har noe relevans for dem, og at de ikke lar seg merke av det. 60 prosent mener de ville vært mer mottakelige for tilbud dersom de kunne velge på hvilken måte - og gjennom hvilken kanal - tilbudet ble gitt dem.

BBC skriver videre at analyseselskapet mener reklame- og markedsteknikker som ikke klarer å henvende seg til forbrukerne som enkeltindivider, ikke virker.

Selvom det å sende uadressert epost er en relativt billig måte å drive markedsføring på, ser det altså ut til at forbrukerne ikke lenger er mottakelige for budskapet i disse henvendelsene.

Det er ikke alltid det lønner seg å spamme heller...

Onde spammere sperres inne i to år
Spam kan gi seks måneders fengsel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.