TELEKOM

Søppelpostkonge vil bidra til å stoppe spam

Ute av fengsel etter fire år bak lås og slå.

Robert Soloway har sonet nesten tre år i fengsel for å ha druknet verden i uønsket e-post. Nå vil han starte et nytt og bedre liv.
Robert Soloway har sonet nesten tre år i fengsel for å ha druknet verden i uønsket e-post. Nå vil han starte et nytt og bedre liv. Bilde: Faksimile: Wired
4. mars 2011 - 14:52

I slutten av mai 2007 ble den 27 år gamle Robert Soloway arrestert i San Francisco. Politiet mente han var en av verdens ti verste spammere, med over 10 billioner (amerikanske trillioner) uønskede e-poster på samvittigheten.

Han hadde fra før av en sivil dom på nakken, der han ble dømt til å betale Microsoft sju millioner dollar (om lag 42,5 millioner kroner etter 2005-kurs), samt ti millioner dollar i tillegg til et mindre nettselskap.

PÅ tross av dette fortsatte Soloway ufortrødent videre, altså helt til han altså ble innhentet av lovens lange arm i 2007.

Nå har han sonet ferdig tre år og åtte måneder i Federal Correctional Institution i Sheridan, Oregon. Og selv om han nå har skaffet seg jobb som assistent i en utskrifts-sjappe i Seattle, har han ambisjoner om å bli en slags antispam-guru.

I et intervju med det amerikanske netmagasinet Wired.com sier Soloway at han ønsker å bidra til å stoppe den forhatte søppelposten som har for en stor del selv var ansvarlig for.

- Jeg vil gjerne hjelpe til på en eler annen måte, ved å avsløre hva som gikk for seg på innsiden av nettkrim-industrien. Det er som i enhver krig: Om du ikke vet hva du kjemper mot, vet du heller ikke hva som venter deg, sier Holloway.

Han sier også at han angrer på virksomheten sin, og at det han holdt på med var forkastelig. Samtidig skylder han på en vanskelig barndom, der han satt isolert på gutterommet foran en skjerm. Etter hvert fant han ut at han kunne tjene penger på aktører og selskaper som i beste fall befant seg i lovens gråsone, og i verste fall var rene svindlere. Stikkord er Viagra og «bli rik i en fart»-opplegg. Tilbudene sendte han etter hvert ikke ut selv - han lærte andre å gjøre det og tilbød programvare som effektiviserte utsendelsen.

Nå har Holloway oppdaget Facebook, som han beskriver som «nice». Spesielt liker han at Facebook har innebygget e-post...

For øvrig lover han på holde seg unna «CC»-feltet når han skal svare på e-posten sin framover...

    Les også:

Se også ITavisen.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.