SOPRA STERIA

Sopra Steria foretar et sjeldent norsk oppkjøp

Planen er å bli store på SAP-ekspertise, sier toppsjef Kjell Rusti.

Satser på SAP: Fra v. Sopra Steria-topp Kjell Rusti, daglig leder Syver Anmarkrud og økonomiansvarlig Tom Karlsen, begge fra Solid Group.
Satser på SAP: Fra v. Sopra Steria-topp Kjell Rusti, daglig leder Syver Anmarkrud og økonomiansvarlig Tom Karlsen, begge fra Solid Group. Bilde: Sopra Steria
19. sep. 2016 - 10:02

I dag varsler Sopra Steria at de har kjøpt opp det norske konsulentselskapet Solid Group AS, som med 17 ansatte har spesialisert seg på SAP.

Kjell Rusti, som er administrerende direktør og øverste leder for Sopra Steria både i Norge og Skandinavia kaller det et strategisk viktig oppkjøp.

– Vi ønsker å gå inn i markedet for SAP-leveranser og -rådgivning. Med vår størrelse bør vi være en spiller også i det segmentet, sier Rusti til digi.no.

Det er første gang siden fusjonen mellom de franske gigantene Steria og Sopra for rundt to år siden at IT-selskapet med 1300 ansatte i Norge sluker annen norsk virksomhet.

Rusti legger ikke skjul på at eierne har gitt ham en mer offensiv strategi, som gjør det mulig å vokse også uorganisk.

– Vi har kikket i markedet i lengre tid. Solid Group har et veldig godt omdømme og kompetanse, fortsetter han.

Bygger større SAP-miljø

SAP-kompetanse har de forsøkt seg på tidligere, men ikke i dette omfanget. Nå er planen å bli blant de største leverandørene i Norge på dette området. Det skal skje både gjennom rekruttering, men trolig også flere oppkjøp.

– Vi har prøvd oss på SAP tidligere i Norge, men ikke med tyngden som vi får til nå. Dette oppkjøpet skal danne grunnlaget for videre vekst. Jeg håper vi skal vokse til å være en av de tre store i dette segmentet. Det vil vise seg om vi klarer det. Målet er å få et sted mellom 50 og 70 SAP-konsulenter de neste tre til fem årene. Da er du et stort miljø, sier Kjell Rusti.

Partene oppgir ikke kjøpesum, men Solid Group leverte i fjor et driftsresultat på 3 millioner kroner av en omsetning på nær 33 millioner kroner. Inntektene har imidlertid falt merkbart de siste årene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.