Soros blir nettinkubator

Noen av verdens største investorer - deriblant multimilliardæren George Soros, Arkwright Capital Partners og Kohlberg Kravis Roberts & Co - akter å pumpe noen millioner av sine oppsparte skillinger inn i nye, europeiske Internett-prosjekter.

Noen av verdens største investorer - deriblant multimilliardæren George Soros, Arkwright Capital Partners og Kohlberg Kravis Roberts & Co - akter å pumpe noen millioner av sine oppsparte skillinger inn i nye, europeiske Internett-prosjekter.

Soros og kompani etablerer et nytt selskap, European Digital Partners (EDP), som får i hovedoppgave å finne frem til spennende Internett-prospekter som superkapitalistene kan tilføre såkornkapital for å få realisert.

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg blir Kohlberg... & Co den største investoren i det nye ventureselskapet som tar mål av seg å investere i minst 20 Internett-firmaer i løpet av de neste tre-fire månedene.

- Vi vil investere i b2b (business-to-business, red.anm.) og noen business-to-consumer-virksomheter, i tillegg til selskaper som gjør det enklere for folk å bruke Internett, sier en av partnerne i EDP, Maurice Thompson, til Bloomberg.

EDP har allerede investert i 15 selskaper og sitter ifølge egne opplysninger allerede på verdier tilsvarende 750 millioner dollar - omlag seks milliarder norske kroner.

Ifølge Bloomberg vurderer personene bak European Digital Partners å børsnotere selskapet - kanskje allerede før utgangen av året.

- Hvis markedet holder seg på dagens nivå er det høyst sannsynlig at vi vil tilby aksjer i løpet av året, bekrefter Neil Richardson i Kohlberg... & Co overfor Bloomberg.

Den ungarskfødte investorkjendisen George Soros går også inn i den svenske inkubatorvirksomheten Speed Ventures (det mest kjente prosjektet er 2becom.com) - et selskap som har spesialisert seg på å gå tidlig inn i Internett-selskaper og bidra med såvel økonomisk støtte som å hjelpe til med å rekruttere personell og produktutvikling. Johan Stäel von Holstein er en annen kjendis som er med på Speed Ventures-eventyret, som kan beskrives som selve lesten for nyskapningen EDP.

Svenske Speed Ventures la i dag fram en liste med 15 nye investorer i selskapet, som dermed tilføres 590 millioner friske, svenske kroner. Hovedinvestorene er Schroder Ventures, Charterhouse Group og nevnte Soros Private Equity Partners. Ifølge Computer Sweden er SPP det eneste svenske selskapet som deltar i emisjonen.

Speed Ventures er i skrivende stund deleier i 25 nyetablerte selskap, har 60 ansatte og kontorer i fem europeiske land.

Til toppen