IT-NORGE

Sørum fortsetter å plukke IT-priser

Er en av årets tre «eKommuner» sammen med Bergen og Dovre.

Rådmann Marius Trana tok i mot eKommuneprisen 2011 på vegne av Sørum kommune.
Rådmann Marius Trana tok i mot eKommuneprisen 2011 på vegne av Sørum kommune.
11. mai 2011 - 08:27

Kommunesektoren (KS) arrangerte i går kveld konferansen «Digitalt veiskille» der de delte ut «eKommuneprisen 2011». Prisen ble delt ut i fire kategorier: fylkeskommune, småkommune, mellomstor kommune og storkommune.

Vinnerne ble henholdsvis Sogn og Fjordane fylkeskommune og kommunene Dovre, Sørum og Bergen.

Begrunnelsen for å dele inn prisen i kategorier etter kommunestørrelse, er at store kommuner har dominert prisutdelingen de siste årene. Direktør Trude Andresen for KS Innovasjon og utvikling sier det er viktig å vise at også små kommuner gjør mye bra innen IKT.

En småkommune har færre en 5000 innbyggere. En storkommune har flere enn 20 000, etter KSs definisjon.

Om Dovre sa juryen:
– Vinneren utmerker seg fordi de får mye IKT ut av hver krone, de er et levende eksempel på at det går an å komme langt på IKT-området også for små kommuner. Kommunen er langt fremme på eHelse og har tatt i bruk både mobile enheter og elektronisk meldingsutveksling i pleie- og omsorgstjenesten. Kommunen jobber aktivt med informasjonssikkerhet og har vært en pådriver for interkommunalt samarbeid i sin region.

De to andre finalistene blant småkommunene var Sauherad og Tokke.

Om Sørum sa juryen:
– Vinneren er en teknologipionér, og har blant annet en egen app for iPhone og Android-mobiler for sine innbyggere. De har et kommunestyre fylt opp med ePolitikere og er svært gode på informasjonssikkerhet, de har blant annet eget informasjonssikkerhetsutvalg. De har kommet langt i å få en levende dialog med innbyggerne gjennom sosiale medier og har vunnet flere kåringer for gode nettsider.

Sørum kommunes status som «teknologipionér» er tidligere anerkjent gjennom to priser: Tilgjengelighetsprisen i kåringen av årets beste offentlige nettsteder i 2009, og prisen for beste kommunale nettsider i den samme kåringen i 2008.

    Les også:

De to andre finalistene blant mellomstore kommuner var Kvinesdal og Vågan.

Om Bergen sa juryen:
– Vinneren tilbyr sine innbyggere gode, integrerte digitale tjenester og har kommet langt i sitt mål om «Digitalt førstevalg». De engasjerer seg på nasjonalt nivå på vegne av hele kommunesektoren og har tatt en aktiv rolle i kommunesamarbeidet med de ti største kommunene, K10. De er godt i gang med Meldingsløftet og er en av kommunene som har kommet lengst i landet på tjenesteorientert arkitektur. Vinneren er ikke bare best i sin gruppe, men skårer også best totalt sett.

De to andre finalistene blant storkommunene var Asker og Bærum. Bærum har tidligere vunnet eKommuneprisen to ganger.

Om Sogn og Fjordane sa juryen:
– Vinneren har de siste årene arbeidet strategisk og målrettet knyttet til integrasjoner og verktøy internt i organisasjonen. Gjennom flere år har vinneren bidratt til integrerte løsninger for kommunikasjon mellom sak-/arkivsystemer i kommuner og fylkeskommuner. Kommunen jobber også systematisk med kompetanse og har blant annet ansatt dedikerte ressurser til digital læringsplattform. Årets vinner gjentar fjorårets bragd – og tar nok en gang prisen for beste fylkeskommune.

De andre finalistene var Rogaland og Oppland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.