JUSS OG SAMFUNN

South by Southwest er avlyst

Multimedia-festivalen i Austin, Texas er avlyst på grunn av koronaviruset.

Årets South by Southwest-festival (SXSW) er avlyst. Bildet viser Austin under festivalen i 2016.
Årets South by Southwest-festival (SXSW) er avlyst. Bildet viser Austin under festivalen i 2016. Foto: Rich Fury / Invision / AP / NTB scanpix
9. mars 2020 - 08:26

Borgermester Steve Adler har innført unntakstilstand i Austin for å hindre spredning av viruset, med det resultat at tech-festivalen blir avlyst. Den skulle finne sted fra 13. til 22. mars.

Kunngjøringen kommer etter at flere deltakere som Netflix, Apple, Amazon, Twitter, Tik Tok og Intel trakk seg.

Festivalledelsen sa forrige helg at de ikke ville avlyse eller utsette, tross økende press om å gjøre det. Mer enn 50.000 mennesker signerte et opprop med krav om kansellering.

I fjor deltok over 400.000 på musikk-, tech- og filmfestivalen. Det er første gang på 34 år at SXSW ikke går som planlagt.

Det er ikke meldt om noen tilfeller av virussmitte i Austin, men ellers i USA er det innrapportert over 230 tilfeller og 15 dødsfall, hvorav 14 i delstaten Washington, de fleste på samme sykehjem utenfor Seattle.

GirlTech - 00 - 20240521 - Rådhuset - DSCF6067
Les også

– Teknologi diskriminerer til daglig

En lang rekke tech-konferanser er avlyst av frykt for virusspredning. Det inkluderer blant annet årets Mobile World Conference, Google I/O, Google Cloud Next, Game Developers Conference, Facebook F8 og mange andre.

Zdnet har laget en oversikt over hvilke tech-arrangementer som er avlyst, utsatt eller som blir avholdt virtuelt med videokonferanse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.