BEDRIFTSTEKNOLOGI

SP1 for Windows 98 snart i beta

Microsoft informerte mandag sine maskinvarepartnere om at selskapet planlegger en første betautgave av Service Pack 1 for Windows 98 denne måneden. Pakken vil først og fremst inneholde støtte til ny maskinvare.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. okt. 1998 - 09:27

Microsoft skapte en hel del forvirring i sommer da selskapet droppet å gi ut en servicepakke og i stedet ga ut oppdaterte programvarekomponenter separat fra selskapets Windows Update-nettsted. Dette inkluderte blant annet DirectX 6. Årsaken skal ifølge Sm@rtReseller ha vært at Microsoft mente det ikke var funnet nok feil i Windows 98 til å forsvare en hel servicepakke.

Også SP1 skal i begynnelsen bli tilgjengelig fra Windows Update-nettstedet, Microsoft skal ennå ikke ha avgjort når og hvordan PC-leverandører skal kunne tilby SP1 på nye PC-er.

SP1 skal inkludere fikser og endringer som en rekke PC-produsentene har laget for at Windows 98 skulle la seg installere på deres maskiner. I tillegg vil pakken inkludere alle sikkerhetsoppdateringene som Microsoft hittil har laget for Windows 98, inkludert en fiks for Outlook Express.

SP1 vil også inneholde en oppdatering til WebTV og utvidet støtte for TV-mottakerkort , strømstyring og lokale nettverk. Pakken vil dessuten tilby støtte for oppringte ATM-tilkoblinger over TCP/IP og noen DCOM-oppdateringer (Distributed Component Object Model).

I tillegg vil det være inkludert støtte for USB-modemer, WDM-drivere (Windows Driver Model) for modemer, Wake-on-LAN-teknologi og IBMs innebygde kontrollere.

Pakken vil også inneholde en fiks for feilen i forbindelse med datoskiftfeilen i Windows 98 som ble oppdaget tidligere i høst.

Microsofts produktsjef for Windows 98, Rob Bennett, sier til News.com at servicepakken skal gjennomgå omfattende testing for å unngå de problemene har opplevd i forbindelse med servicepakkene for Office 97. SP1 for Windows 98 vil bli sendt ut til betatestere senere denne måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.