SP1 til Vista inkluderer 551 feilfikser

Bare et drøyt år etter lanseringen, skal Microsoft gi ut mer enn 500 feilfikser til Windows Vista.

SP1 til Vista inkluderer 551 feilfikser
Bilde:

Service Pack 1 til Windows Vista er på mange måter en oppsummering av året som har gått siden operativsystemet ble gjort allment tilgjengelig. I tillegg til et par dusin sikkerhetsfikser som allerede er blitt gitt ut, inkluderer servicepakken 551 såkalt hotfixer, større eller mindre oppdateringer som bortsett fra enkelte unntak, bare har vært tilgjengelige på forespørsel.

Windows Vista ble lansert av Microsoft som det sikreste og beste operativsystemet noen sinne. Etter fem års utviklingstid høres et slik antall feilfikser umiddelbart ganske mye ut, selv om operativsystemet også er Microsoft mest komplekse. Men alt tyder på at Windows Vista var temmelig uferdig da Microsoft bestemte seg for at nok måtte være nok og lanserte produktet.

Ed Bott i ZDNet.com har sett nærmere på hotfixene, som alle er listet her, og kategorisert dem.

Oversikten til Bott viser at hele 75 av hotfixene gjelder Internet Explorer. Deretter følger 41 hotfixer knyttet til strømstyring og hviletilstander. På tredje plass følger lagring med 38 hotfixer.

Bott har også gravd fram tallene for antallet hotfikser som ble inkludert med SP1 og SP2 til Windows XP. Heller ikke dette er småtterier, men setter med sine henholdsvis 297 og 666 hotfixer Windows Vista SP1 i et annet perspektiv.

Enkelte som allerede har testet SP1, mener at oppdateringen løser de problemene man har hatt med Windows Vista. Men andre mener at ytelsen, til tross for løftene om det motsatte, faktisk reduseres noe. De fleste av oss må leve i håpet om betydelige forbedringer en stund til.

    Les også: