BEDRIFTSTEKNOLOGI

SPA: Microsofts mann nedstemt igjen

Microsofts siste sjanse til å få en styrerepresentant i bransjeforeningen Software Publishers Association endte med tap.

Eirik Rossen
18. mai 1998 - 16:26

SPA spiller en viktig rolle i den aktive alliansen mot Microsoft. Bill Gates har hatt et styremedlem i SPA fra 1986 til 1996. Selv om ingen Microsoft-er er blitt valgt siden 1991, ble ikke tradisjonen med at Microsoft skulle få en av de to utpekte styreplassene, brutt før i 1996. Mangelen på styrerepresentasjon siden i fjor våres ga motstanderne anledning til å lede SPA inn i anti-Microsoft-alliansen. (Se beslektet artikkel SPA sier nei til Microsoft øverst i høyre spalte. Her er det en liten saksfeil: SPAs styre teller ikke 13 men 15 medlemmer: 12 velges blant medlemmene, to pekes ut av det nye styret, og det siste er forbeholdt foreningens president.)

Derfor stilte Microsoft sin chief operating officer Bob Herbold til styrevalget i slutten av april. Da Herbold tapte, ble han nominert til å overta en av de to plassene som det valgte styret skulle peke ut til. På det konstituerende møtet 15. mai tapte Herbold igjen, mot visepresident Dan Cooperman i Oracle og toppsjef Kirk Loevner i Internet Shopping Network.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.