BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spamfiltre stopper viktige meldinger

Spamfiltre som stopper viktige meldinger forårsaker svært mange forsinkelser, hevder en undersøkelse.

29. apr. 2005 - 07:52

Spam er et irriterende problem. Enda mer frustrerende er det å vente på at noen skal sende en e-post man er avhengig av. Det er ikke alltid avsenderen som er sendrektig. I ettertid viser det seg kanskje at det var spamfilteret som stoppet meldingen.

Spam får skylden for massive produktivitetstap. Ifølge en undersøkelse som nylig ble offentliggjort på en sikkerhetskonferanse i London, organisert av Infosecurity Europe i samarbeid med Mirapoint, er meldinger som stoppes ved en feil også et massivt problem, skriver TechWeb.

En melding som stoppes på denne måten kalles i bransjen en "falsk positiv". I undersøkelsen hevdes det at 42 prosent av britiske arbeidstakere sier de har overskredet en tidsfrist fordi en e-postmelding ble stoppet i spamfilteret.

To tredeler respondentene sa de hadde opplevd å få blokkert legitime meldinger som de skulle ha mottatt, og to tredjedeler av disse igjen sa problemet oppsto minst på en gang i måneden, mens en firedel mente det skjedde hver uke.

– Spamhysteriet de siste årene har skapt inntrykket av at å blokkere ikke-ønsket e-post er det viktigste for bedriften. Dette har ført til at noen tjenestetilbydere og selskaper tilsynelatende har mistet oversikten over brukernes egentlige behov, sier Nigel Brooke, en representant for Mirapoint.

Eirik Amundsen i det norske sikkerhetsselskapet Norman mener tallene virker høye.

– Jeg synes personlig at disse tallene virker ekstremt høye. Vi selger antispam-produkter i Norge, og her på support hos oss har vi aldri hørt om kunder som har "missed a deadline" på grunn av spamfilter som har fjernet ting det ikke skulle fjerne, sier han.

Han mener falske positive kan være et større problem i engelsktalende land, ettersom mesteparten av spamen er skrevet på engelsk. Norske ord vil derfor sjeldnere opptre i spamfiltrenes "fylister".

– Dette gjør nok at de aller fleste antispam-produkter har betydelig høyere sjanse for å gi false positive på engelsk e-post enn norsk, sier Amundsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.