RESULTATERFINANS

Spamkongens antispamråd

Han lager programvaren spammerne bruker. Hans råd om hvordan du skal holde epostadressen din ren bør være av beste sort.

18. juli 2003 - 06:38

Joe Szanati ble intervjuet om hvordan man skal unngå spam. Han bør vite det, for han lever av å selge den programvaren spammerne bruker.

Første bud er å aldri etterlate epost-adressen din på et nettsted, enten du handler på nett eller laster ned programvare. Spammere er spesielt glade i å hente ut epost-adresser lagt igjen på eBay, sier Szanati til Wall Street Journal.

Dersom du ikke kommer videre uten å legge inn epost-adressen, er det flere alternativer. Er det en butikk det er snakk om, kan man faktisk - når varen er funnet og kjøpsbeslutningen tatt - ringe i stedet. Telefonen, vet du. En gammel, kjær og fremdeles funksjonell oppfinnelse.

Et alternativ er å skrive epost-adressen med "(at)" i stedet for "@", som i "spam(at)digi.no". Folk flest forstår det, men de automatiserte epost-adressejegerne skjønner ikke like lett at "(at)" skal være "@". Dette tegnet finnes i alle epost-adresser, så et program som scanner gjennom websider vil bruke det som et signal om at det her finnes en epost-adresse.

Dersom du lager en norsk variant og skriver "(alfakrøll)" i stedet, er det enda større sjanse for at du får beholde epost-adressen din ren og jomfruelig.

Et annet råd er å oppgi oppdiktede epost-adresser.

Men dersom du bare MÅ legge igjen gyldig adresse, så lag deg en lite brukt adresse for formålet på en gratis epost-tjeneste, som Yahoo! eller Hotmail.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra