Spamkongens antispamråd

Han lager programvaren spammerne bruker. Hans råd om hvordan du skal holde epostadressen din ren bør være av beste sort.

Han lager programvaren spammerne bruker. Hans råd om hvordan du skal holde epostadressen din ren bør være av beste sort.

Joe Szanati ble intervjuet om hvordan man skal unngå spam. Han bør vite det, for han lever av å selge den programvaren spammerne bruker.

Første bud er å aldri etterlate epost-adressen din på et nettsted, enten du handler på nett eller laster ned programvare. Spammere er spesielt glade i å hente ut epost-adresser lagt igjen på eBay, sier Szanati til Wall Street Journal.

Dersom du ikke kommer videre uten å legge inn epost-adressen, er det flere alternativer. Er det en butikk det er snakk om, kan man faktisk - når varen er funnet og kjøpsbeslutningen tatt - ringe i stedet. Telefonen, vet du. En gammel, kjær og fremdeles funksjonell oppfinnelse.

Et alternativ er å skrive epost-adressen med "(at)" i stedet for "@", som i "spam(at)digi.no". Folk flest forstår det, men de automatiserte epost-adressejegerne skjønner ikke like lett at "(at)" skal være "@". Dette tegnet finnes i alle epost-adresser, så et program som scanner gjennom websider vil bruke det som et signal om at det her finnes en epost-adresse.

Dersom du lager en norsk variant og skriver "(alfakrøll)" i stedet, er det enda større sjanse for at du får beholde epost-adressen din ren og jomfruelig.

Et annet råd er å oppgi oppdiktede epost-adresser.

Men dersom du bare MÅ legge igjen gyldig adresse, så lag deg en lite brukt adresse for formålet på en gratis epost-tjeneste, som Yahoo! eller Hotmail.

Til toppen