JUSS OG SAMFUNN

Spammer dømt til ni års fengsel

En amerikansk spammer som tjente millioner på å selge tulleprodukter, er dømt til ni års fengsel.

4. nov. 2004 - 07:31

Juryen i rettssaken mot søskenparet Jeremy Jaynes og Jessica DeGroot, kjente begge skyldige i spam og svindel, og anbefalte at de ble straffet med henholdsvis ni års fengsel for Jaynes, og 7500 dollar i bot for DeGroot.

De to skal ha sendt millioner av e-postmeldinger til AOL-abonnenter, med reklame for tulleprodukter av typen «FedEx refund processor» (FedEx refusjonsprosessor), «penny stock picker» (søk på billige aksjer) og «Internet history eraser» (sletting av spor etter surfing).

Refusjonsprosessoren skulle la folk tjene opptil 75 dollar i timen hjemmefra, og ble solgt for 39,95 dollar per stykk. På én måned fikk Jaynes 10.000 bestillinger.

Til sammen skal Jaynes ha lagt seg opp en formue på 24 millioner dollar på spam- og svindelvirksomheten.

Anklageren hadde bedt om 15 års fengsel for Jaynes.

Jaynes' advokat mener ni års fengsel er en «sjokkerende» dom.

Den endelige straffeutmålingen skjer i februar. Dommeren har anledning til å redusere straffen, men ikke til å øke den.

Jaynes opererte sin spamvirksomhet under dekknavnet Gaven Stubberfield, og ble betraktet av antispamgruppen Spamhaus som verdens åttende verste spammer da han ble arrestert i september i fjor. Jaynes ble dømt etter spamlovgivningen i delstaten Virginia, som skal være USAs strengeste. Han brukte flere metoder som også er ulovlig under den føderale loven CAN-SPAM som trådte i kraft i januar i år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.