BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spammer saksøkt for 20 millioner

Selskapet Cyber Promotion Inc, som driver masseutsendelse av epost, har blitt saksøkt for 3 millioner dollar av nettaktøren Earthlink.

Morten Øverbye
5. mai 1997 - 13:43

- Vi setter en ny standard for å få et spamfritt Internett, sier Earthlinks administrerende direktør Charles Betty til Newsbytes. Han sier at søksmålet mot Cyber Promotion er et skritt videre for å vise at Eartlink ikke har noen toleranse for spammere.

Ved siden av 3 millioner dollar i skadestand, ber Earthlink om en rettslig kjennelse på at Cyber Promotion nektes å sende epost til Earthlinks kunder. Selskapet har også bedt retten om en midlertidig kjennelse som nekter Cyber Promotions å drive masseutsendelser mens rettsaken pågår.

Cyber Promotion har drevet masseutsending av epost siden selskapet ble startet opp for to år siden, men de siste to ukene har selskapet også inngått avtaler om å fungere som teknisk leverandør for andre masseutsendere. Dette har ført til at det amerikanske nettet i perioder har blitt sinket av større utsendelser.

Utfallet av saken mot Cyber Promotion kan derfor få store konsekvenser for Internett. Den innledende høringen i saken avsluttes torsdag.

(Kilde: Newsbytes)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.