BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spammer sparkes ut igjen

E-post-spammeren Cyber Promotions har blitt sparket ut fra enda en internettleverandør. Senest forrige måned saksøkte selskapet en annen nettleverandør etter å ha blittt kastet ut fra deres server.

Morten Øverbye
4. juli 1997 - 12:04

Lørdag kastes Cyber Promotions ut av serveren hos ATX Telecommunication Services, skriver CNet News.

Cyber Promotions er et av Internetts største selskaper for utsendelse av uadressert e-post, også kalt spam. Bakgrunnen for utkastelsen er at disse utsendelsene nok en gang har skapt problemer for selskapets nettleverandør. Eller riktigere: sin nettleverandørs nettleverandør.

Selskapet IDCI, som leverer nett-tjenester til ATX, visste ikke at Cyber Promotions brukte deres linjer før for et par måneder siden. Da fylte plutselig sinte meldinger fra antispammere opp selskapets elektroniske postbokser.

- Vi kjente ikke til at Cyber Promotions brukte vårt system før det, sier talsmann Darol Lain i IDCI.

Den massive reaksjonen fra antispammere førte til at IDCI henvendte seg til ATX for å få Cyber Promotions sparket ut av systemet, en henvendelse som ATX nå har etterfulgt.

Cyber Promotions har ennå ikke uttalt seg om utkastelsen. Spammeren ligger ennå i en rettslig tvist med sin forrige nettleverandør, WorldCom, for det Cyber Promotions kaller avtalebrudd.

For IDCI betegner Lain utkastelsen som slutten på et langt mareritt.

- Det har vært et mareritt. Ikke bare har vi mottatt mange klager, men det er mange ISPer som koblet oss fra linjene deres, noe som har berørt mange av våre kunder. De har gjort alt de kan for å hindre Cyber Promotions å drive sin virksomhet, og dette har gått utover vår virksomhet, sa han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.