Spammer-versting risikerer sju års fengsel

Howard Carmack sendte 825 millioner uønskede e-postmeldinger. Siktelsen for forfalskning og identitetstyveri kan gi opptil sju års fengsel.

Howard Carmack, lenge kjent som "the Buffalo spammer", ble endelig oppsporet i forrige uke etter at politiet og advokatene til internettilbyderen Earthlink hadde jaktet på ham et års tid. Da ble han forsynt med avgjørelsen i et sivilt søksmål der Earthlink ble tilkjent 16,4 millioner dollar i erstatning for skadeverket utløst av 825 millioner uønskede e-postmeldinger.

I går ble Carmack arrestert og formelt siktet for å ha tilranet seg identiteten til to andre personer, som han brukte til å åpne internettkontoer hos Earthlink. Han ble videre siktet for å ha forfalsket regnskapsbilag til Earthlink, for å ha forfalsket e-postheadere sent med utgangspunkt i kontoer hos Earthlink, og for å besitte et program for å lage forfalskede e-postmeldinger.

I 1996 ble Carmack dømt til ett års fengsel for å ha svindlet en bank. Som tidligere domfelt risikerer han sju års fengsel etter siktelsen.

Påtalemyndigheten i New York understreket at spam i seg selv ikke er en forbrytelse. Det blir først kriminelt når det gjøres i forbindelse med identitetstyveri og forfalskning.

Earthlink mener Carmack har opprettet 343 falske identiteter i forbindelse med sin spammende virksomhet. Tilbyderen mener at Carmack har kostet dem over en million dollar i direkte ekstra utgifter.

Carmacks forsvarer har hittil avholdt seg fra offentlige kommentarer. Det skal være en rettsforhandling i saken 19. mai.

Les mer om: