Spammere blir bøtelagt

California kan bli den første staten som endrer loven slik at spammere kan bli ilagt bøter på 500 dollar for hver e-post de sender til en mottaker som ikke vil ha den.

De fleste nettbrukere misliker å få søppelpost, og den eneste løsningen hittil har vært sletteknappen. Dette kan endres for nettbrukere i California, hvis det nye lovforslaget går igjennom.

En talskvinne for forbrukerrådet i California, Debra Bowen, foreslår å gi spammere bøter på 500 dollar for hver e-post de sender til en som ikke vil ha den, skriver CNET .

Lovforslaget tilsvarer en allerede gjeldende lov som forhindrer uønskede telefakser. Forbrukerrådet vil utvide dette forbudet til også å gjelde uønsket reklame sendt via e-post, med noen få omforminger.

Spammere oppfordres til å sende et avgiftsfritt telefonnummer og en gyldig e-postadresse sammen med "søppelet", slik at mottakerne kan be om å bli fjernet fra listen. Noen "masse-utsendere" hevder at de allerede gjør dette, men opplysningene brukes i mange tilfeller til å innhente mer informasjon om mottakeren.

Til toppen