Spammere må betale MySpace over én milliard

Dømt til å betale for hver eneste melding de sendte til nettsamfunnets brukere.

Spammere må betale MySpace over én milliard

Dømt til å betale for hver eneste melding de sendte til nettsamfunnets brukere.

Denne uken ble det klart at det populære nettsamfunnet MySpace har blitt tilkjent 234 millioner dollar i erstatning i en amerikanske domstol.

Saken ble vunnet mot to notoriske spammere, Sanford Wallace og Walter Rines. Wallace fikk tilnavnet "Spamford" og "spam king" etter han sendte 30 millioner spam-meldinger daglig over en periode på 90-tallet.

Wallace og Rines skal ha rammet MySpace ved å opprette kontoer og stjele andre brukeres passord. Kontopplysningene ble deretter benyttet til masseutsendelse av søppelpost. Totalt skal 735 925 meldinger ha gått ut på denne måten.

Hver av disse meldingene utgjør erstatning på inntil 300 dollar etter amerikansk anti-spamlovgivning, fordi de er sendt ut «med viten og vilje».

MySpace har så langt ikke mottatt erstatningssummen, og det skal være usikkert om de noensinne vil kunne gjøre det. Det er nemlig ukjent hvor spammerne befinner seg, og både rettsforhandlingene og dommen ble avsagt uten at de to var til stede.

- MySpace har nulltoleranse ovenfor forsøk på illegal virksomhet på vårt nettsted. Brukerinvolveringen har gått opp 32 prosent årlig, samtidig rammes vi av stadig mindre spam. Det viser at tiltak som dette fungerer, uttalelser selskapet i forbindelse med domsavsigelsen.

Til toppen