Spammere tjente en årslønn i uken

En rettssak i USA beviser hvorfor det sendes ut så mye spam - det er ekstremt lønnsomt.

Spammere tjente en årslønn i uken
Bilde:

I går erklærte spammer Adam Vitale seg skyldig i en rett i New York. Dokumentene i saken viser hvilke enorme beløp man kan tjene på å sende ut store mengder e-post med lokkende tilbud.

Vitales virksomhet som spammer var kjent lenge før han ble arrestert i februar 2006. For å sikre bevis mot ham og kompanjongen Todd Moeller, la Secret Service opp en dekkoperasjon: En informant kontaktet de to, og sammen laget de et opplegg der de skulle avertere et program for PC-sikkerhet mot 50 prosent av overskuddet fra salget.

Vitale og Moeller hadde utarbeidet en metode for å sette spamfiltrene til internettilbyderen AOL ute av spill. I en uke i august 2005 sendte de e-post til over 1,27 millioner AOL-abonnenter. Operasjonen ble løpende dokumentert av informanten, og det er dette bevismaterialet som fikk Vitale til å erklære seg skyldig.

Siktelsen gjelder bare dette tilfellet av spam, ikke all den tidligere virksomheten som satte politiet på sporet til Vitale og Moeller.

Informanten refererte Moellers redegjørelser for hvor mye penger det var å hente fra spam: Selv opplevde han inntekter på opptil 40.000 dollar – 260.000 kroner – per uke.

Det mest lønnsomme var overdrevent gode tilbud om aksjekjøp i mer eller mindre ukjente selskap.

    Les også:

Les mer om: