Spanjoler sier opp mobilen

Befolkningen gjennomfører egne sparetiltak.

Spanske gruvearbeidere streiket og demonstrerte 11. juni for å beholde arbeidsplasser. Samtidig har flere hundre tusen spanjoler sagt opp mobilabonnementene sine for å spare penger.
Spanske gruvearbeidere streiket og demonstrerte 11. juni for å beholde arbeidsplasser. Samtidig har flere hundre tusen spanjoler sagt opp mobilabonnementene sine for å spare penger. (Bilde: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images / All Over Press)

Befolkningen gjennomfører egne sparetiltak.

Madrid (NTB-Reuters): Flere hundre tusen spanjoler slutter å bruke mobiltelefonene sine. Regjeringens harde sparetiltak presser det private forbruket ned.

Kundeflukten har gått hardest ut over teleselskapene Telefonica og Vodafone.

Bare i april kvittet rundt 380.000 kunder seg med sine mobilabonnementer og sørget dermed for at antallet mobilkunder gikk ned for tredje måned på rad.

Enkelte mindre teleselskaper har samtidig fått flere kunder, ettersom de har kuttet prisene i et innenlandsk marked med stadig hardere konkurranse.

Gjeldskrisen i eurosonen har for alvor rammet Spania den siste tiden, noe som har fått regjeringen til å innføre drastiske sparetiltak. Én av fire spanjoler er nå uten jobb, og regjeringen måtte nettopp godta en krisepakke på inntil 100 milliarder euro, 750 milliarder kroner, for å hindre en kollaps i landets banksektor. (©NTB)

Til toppen