Spår at Playstation vinner over Xbox

To prognoser hevder at Microsoft vil tape kampen mot Sony Playstation 2 - både til jul og i årene fremover. For det handler ikke bare om maskinvare.

Ironisk nok står verdens største programvareselskap i fare for å tape kampen om julepresangene nettopp på grunn av programvare. En fersk undersøkelse viser at det trolig vil ligge flere Sony Playstation 2 under juletreet enn Microsoft Corporation-Xbox-maskiner i USA. Analyseselskapet Playdata har snakket med 25 store video- og leketøysforretninger over hele USA. De har bestilt mer Playstation enn Xbox fordi den første har et bedre utvalg av spill. Særlig regner butikkene med at Konamis Metal Gear Solid 2 vil løfte salg av Sony-maskinen.


Ifølge Playdate tror ikke butikkene at noen av de 30 spillene som blir lansert sammen med Xbox vil ligge på topp 30-listen over solgte spill til jul.

Analyseselskapet IDC er enige og spår at Microsoft ikke vil klare å knekke Sony. IDC spår at innen 2004 vil være solgt 34 millioner Playstation 2 og 20 millioner Xbox-maskiner. Nintendo vil ligge rett bak med 18 millioner maskiner.

Til toppen