Spår at Telenor kjøper Telias kabel-TV-virksomhet

Svenske analytikere tror at Telenor vil kjøpe Telias kabel-TV-selskap Com hem etter at svenskene ble pålagt av EU å selge TV-virksomheten.

Svenske analytikere tror at Telenor vil kjøpe Telias kabel-TV-selskap Com hem etter at svenskene ble pålagt av EU å selge TV-virksomheten.

EU-kommisjonen godkjente sist onsdag fusjonen mellom Telia og finske Sonera. Ett av  vilkårene er at Telia må selge kabel-TV-virksomheten sin.

Reuters skriver at det mest sannsynlig er Telenor som stikker av med virksomheten. Dermed blir det et slags 'takk-for-sist' etter de mislykkede fusjonsrundene mellom Telia og Telenor.

I forbindelse med fusjonsplanene med Telenor forsøkte Telia nemlig også å selge Com hem til andre teleaktører, men da ble prisen for lav.

Nå kan det hende at Telia ikke har noe valg når det gjelder pris. Timingen er ikke spesielt god når det gjelder å selge et medie-, IT- eller teleselskap, og svenske analytikere anslår at prisen kan bli så lav som én milliard svenske kroner.

Com hem har 1,4 millioner kunder og en årlig omsetning på én milliard svenske kroner. En annen av analytikerne som Reuters har snakket med, tror at Telenor selv vil få problemer med EUs konkurransemyndigheter hvis de kjøper Telias kabel-virksomhet. Det norske selskapet eier allerede Sweden Online som er en konkurrerende aktør til Com hem i Sverige.

Til toppen