Spår at Telenor vil selge EDB

EDB-sjef Endre Rangnes må påregne et oppkjøp av selskapet, mener analytikere.

EDB-sjef Endre Rangnes må påregne et oppkjøp av selskapet, mener analytikere.

Påstandene om at Telenor vil selge EDB er ikke nye, men får stadig større tyngde etter at EDB kjøpte opp deler av IBM Norges virksomhet i Norge i forrige uke.

Så langt har Telenor, den viktigste aksjonæren i EDB Business Partner, fredet EDB-aksjen. Analytikere Finansavisen har vært i kontakt med tror Telenor har et klart ønske om å selge når tiden er inne. En analytiker spår dette vil skje når Telenor gjør noe stort i utlandet.

For Telenor satser nå mest på mobiltelefoni i utlandet, blant annet gjennom konsesjonene selskapet fikk i Pakistan.

En annen analytiker tror konsolideringer i IT-markedet etterhvert vil tvinge EDB inn i en større gruppering på sikt. En tredje analytiker sier at salg er mest sannsynlig, men at det likevel kan være en mulighet for at EDB kan gjøre noe på egen hånd. Han tror at Telenor på et tidspunkt vil ut av aksjen og et industrielt salg kan gi best pris.

De tre analytikerne er enige i at WM-data og TietoEnator er de to mest aktuelle nordiske alternativene. En større nordisk allianse kan bli en fullverdig konkurrent til IBM i kampen om de store kundene.

Også internasjonale aktører kan by på attraktive EDB, som er verd fire milliarder kroner og som sitter på en rekke signerte og langsiktige kundekontrakter.

Til toppen