Spår billig og enkel Google-mobil

Ryktene har summet lenge, men nå styrkes de av et stort amerikansk meglerhus.

Spår billig og enkel Google-mobil

Ryktene har summet lenge, men nå styrkes de av et stort amerikansk meglerhus.

Ryktene om at Google skal følge etter Apple og lansere en Google-mobil har summet rundt på nettet lenge. Manipulerte eller kanskje ikke manipulerte bilder av "G-phone" eller "gmobile" har vært spredd på mange sider med blant annet påstander om at Google samarbeider med taiwanske HTC.

Nå får ryktene større fart, for det store amerikanske meglerhuset Lehman Brothers er en mer troverdig kilde. Analytiker Douglas Anmuth røper ikke sine kilder, men påstår at Google jobber med en enkel, billig mobil som skal kjøre programvare over nettet, skriver Bloomberg.

Skulle Google lansere en mobil, høres dette sannsynlig ut. Google har vært blant de fremste til å satse på nettbasert programvare. Programmert med Ajax fungerer nettsider som Google Docs og Google Maps som installerte programmer.

Og i går kjøpte Google finske Jaiku, et selskap som har spesialisert seg på programvare for mobiler.

    Les også:

Men det store spørsmålet er likevel ikke avklart: Skal Google virkelig lansere en egen mobil eller bare en samling med programvare for mobiler. Stammer bildene og ryktene bare fra prøverunder av en kommende program-pakke?

Lehman Brothers-analytikeren spår friskt at Google-mobilen vil selge like bra som Apple iPhone. Anmuth legger lanseringen av en mobil som en av grunnen til at han hever spådommene for Googles aksjekurs til 714 dollar, en vekst på 17 prosent fra dagens kurs.

Googles aksjekurve har allerede pekt bratt oppover i år: Så langt i år har kursen økt med 32 prosent.

Til toppen