Spar blekkpenger gjennom nettbutikk

Blekk koster mer enn den edleste champagne, men du kan spare mye ved å kjøpe blekket på nett.

digi.no omtalte på onsdag at blekket i dag kan koste mer enn skriveren. Eller at for en liter blekk til blekkskriveren kan du kjøpe syv flasker av polets fineste Dom Perignon.

    Les også:

På Blekkcompagniet koster en sort blekkpatron fra HP 19 milliliter 248 kroner og en fargepatron 17 milliliter 398 kroner.

Bruker du derimot nettet og bestiller gjennom Blekkpatron.no kan du få blekkpatroner til halve prisen.

Patronene er kompatible produkter fra kinesiske G&G. Disse er utviklet for å gi samme kvalitet til en billigere pris som er generelt for alle produsenter av kompatible patroner.

Eier og daglig leder Johan Ramberg i Blekkpatron.no sier til digi.no at det er refabrikerte patroner som gir gode priser. Kvaliteten kan være den samme, men patronene er samlet inn for gjenbruk, fylt opp og testet. Ofte kan brukeren få mer blekk for pengene i forhold til nye som gir 38 milliliter.

Refabrikerte patroner er originale patroner som ikke bare sparer sluttbrukere for mange penger, men som også sparer miljø for unødig avfall.

Blekkpatron.no er totalleverandør av printere og printer rekvisita til private og bedriftsmarkedet. Selskapet benytter både orginale og kompatible leverandører, men nettbutikken får ikke kjøpe direkte fra de originale produsenten. Det er dette som gjør printer rekvista dyre ettersom det må gå gjennom mange forhandlerledd før patronene endelig havner hos sluttbrukerene

Den lave prisen skyldes direkte import fra produsenter som gir lavere priser. Nettbutikken forholder seg seks, syv utvalgte produsenter på refabrikasjon fra lavkostland som Kina, Hong Kong og Korea.

- Dessverre er det også mange «bakgårs produsenter». G&G derimot er verdens største produsent av blekkpatroner og store på det amerikanske markedet. Vi tar dessuten bare 30 kroner i frakt ved forskuddsbetaling. Fraktkostnader har ofte vært et godt argument mot å ikke handle på nett, forteller Ramberg.

En orginal blekkpatron nummer 78 fra HP koster 605 kroner hos Komplett.no. I en refabrikert utgave får kunden den samme varen til 310 kroner.

- Våre produsenter er nøye valgt ut med kvalitet i fokus. Vi har testet samtlige produkter og produsenter på markedet og har funnet de beste, sier Ramberg til digi.no.

Nettbutikken har eksistert i seks år, men får stadig tilsig av nye kunder. Bare i løpet av det siste halvannet året har det kommet 20.000 nye kunder til.

Ramberg hevder at de gjennomgående har fornøyde kunder, og erfarer lite klager fra kundene.

Blekkpatron.no fører orginalvarer fra både Brother, Canon, Epson, Hewlett-Packard, Lexmark, Oki og Xerox.

Produktsjef Flage Eriksen i Hewlett-Packard advarer mot å la seg lure av billigblekk.

- Blekk er en ferskvare som har en begrenset holdbarhet fra to år og oppover. Dårlig blekk gir åpenbare kvalitetsforskjeller, sa han til digi.no på onsdag.

Han viste til at en god utskrift og kvalitet på blekk, skrivere og fotopapir kan gi digitale bildeutskrift som holder i 115 år. Bildekvaliteten kan være like god som hos en profesjonell fotograf, mener han.

Ramberg synes det er merkelig at HP sender patronene rundt til flere mellomledd og distributører før de når sluttkunde. Ettersom de fleste mellomledd trolig praktiserer FIFO - First In First Out kan det bety at det tar flere måneder før ferske patroner havner i butikkhyllene, mener han.