Spar bredbåndspengene til skolene

Paul Chaffey i Abelia oppfordrer regjeringen til å heller satse på IT i skolene enn i bedrifter.

Paul Chaffey i Abelia oppfordrer regjeringen til å heller satse på IT i skolene enn i bedrifter.

Tidligere stortingsrepresentant for SV Paul Chaffey, som nå skal tale IT-bedriftenes sak i Abelia, har en overraskende holdning til videre tilrettelegging av gode bredbåndslinjer til bedrifter.

- Vi anbefaler regjeringen å ikke bruke penger til bedriftene. De fleste bredbåndsutfordringene for bedriftene klarer markedet å løse på egenhånd. Bruk heller pengene på å ruste opp IKT i skolen, sier Chaffey.

Han mener tallenes tale er et bevis på at markedet selv klarer å tilrettelegge gode bredbåndsforbindelser til bedrifter.

I tallene fra SSB går det fram at over 90 prosent av bedriftene med mer enn 10 ansatte har bredbånd. Men rundt 35 prosent har lave hastigheter (under 2 Mbit per sekund), en hastighet som ikke er uvanlig i privathusholdninger.

- Det er innholdet som kommer til å bestemme hastigheten på bredbånd til bedriftene i framtiden, mener Paul Chaffey, leder i Abelia.

Han påpeker at når det offentlige får mer av sine tjenester nettbasert vil dette være en pådriver for videre utvikling av bredbånd til bedriftene.

SSBs tall viser også at trådløse soner er i sterk vekst i bedriftene. Siden 2001 har andelen bedrifter med trådløs sone steget fra rundt 3 prosent til nærmere 15 prosent.

Til toppen