Spar drivstoff med mobilen

Ny applikasjon skal hjelpe bilførere med å kjøre mer økonomisk.

Spar drivstoff med mobilen

Ny applikasjon skal hjelpe bilførere med å kjøre mer økonomisk.

Kjørecomputer som forteller føreren om bensinforbruket underveis, er strengt tatt ingen nyhet, men nå kan man også laste ned en lignende applikasjon til sin smartmobil.

Applikasjonen «A glass of water» er utviklet av Toyota Sverige og tilbys foreløpig bare til iPhone og iPad. Men ifølge Ny Teknik skal applikasjonen etter hvert også gjøres tilgjengelig for Android-baserte mobiler.

Applikasjonen viser et glass fylt med vann. Målet er å beholde mest mulig vann i glasset under en kjøretur med bilen. Ved aggressiv akselerasjon og bremsing sløser man med drivstoffet. Da vil vann skvette ut av glasset på skjermen. Roligere og mer planlagt kjøring bidrar derimot til redusert drivstofforbruk og lavere CO2-utslipp, i tillegg til mindre vannsprut i mobilapplikasjonen.

Toyotas «A Glass of Water»-applikasjon for iPhone.
Toyotas «A Glass of Water»-applikasjon for iPhone. Bilde: Toyota Sverige

I tillegg til å vise hvor mye vann som har skvalpet over, registrerer applikasjonen også kjørestrekning, kjøretid, brenselforbruk og tiden bilen har stått stille. Etter avsluttet kjøring kan man se hvordan man har kjørt og hvor man har sløst med vann/drivstoff på et kart. Det hele baseres på data fra mobilens

Applikasjonen fra Toyota tilbys på engelsk og svensk. Resultatene fra applikasjonen lastes automatisk opp på det svenske nettstedet, nollutsläpp.se, slik at man kan sammenligne og konkurrere med andre.

Målet til Toyota Sverige er at bilførerne skal kunne redusere drivstofforbruket med omtrent 10 prosent ved å bruke applikasjonen mens man kjører. Dette er selvfølgelig enklest og tryggest å få til dersom mobilen er festet på dashbordet i bilen.

Til toppen