ANALYSER

Spår foreløpig seier til HD-DVD-formatet

Det kan se ut som HD-DVD vinner krigen om å bli arvtageren til DVD, men krigen er ikke avgjort, mener analyseselskapet ABI Research.

24. apr. 2006 - 10:47

IT og hjemmeunderholdningsmarkedet er på vei rett inn i en ny, ødeleggende standardkrig. Kampen mellom to formater som begge skal ta over etter DVD og gi plass til filmer lagret i HD-oppløsning ville etter alt å dømme føre til at mange utsetter kjøp av spiller/brenner inntil krigen er avgjort.

Analyseselskapet ABI Research påpeker at det allerede nå ser ut som HD-DVD vil stikke av med seieren. Salget starter denne uken med en Toshiba-spiller, hele fire måneder før Sony kommer med den første Blu-Ray-enheten.

Det er i Nord-Amerika slaget vil stå - for det er her salget av HD-TVer med oppløsning som kan utnytte de nye spillerene er kommet lengst.

HD-DVD vil lede ann med en lav pris og formatet vil skaffe seg en tidlig ledelse. I år vil Blu-Ray bare ta 30 prosent av salget av neste generasjons optiske enheter.

Men ABI påpeker at man ikke bør tro av slaget er avgjort. Jokeren er Sony Playstation 3 som kommer med en Blu-Ray-spiller. Det er først når Playstation 3 kommer at det virkelige salget skal avgjøres.

ABI påpeker at filmbransjen og spill-produsentene har forskjellige motiver og at film-studioene som ikke selger maskiner raskere vil kunne flytte seg til det andre formatet dersom formatet de har satset på svikter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.