BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spår gjennombrudd for Linux

Linux tas nå i bruk til kritiske oppgaver av verdens IT-sjefer, viser en fersk undersøkelse fra IDC som spår rakettvekst.

16. aug. 2001 - 10:36

Analysebyrået IDC legger frem hyggelige tall på 10-års jubileet for Linux.

Hittil har Linux vært brukt mest til å drive Internett-servere av forskjellige slag, og dette er raskt i ferd med å utvikle seg videre. Linux seiler opp som et reelt alternativ til Windows og andre Unix-plattformer, hevder IDC.

Linux er gratis, og måler man kjøp av servere, programvare og tjenester rundt Linux, stod operativsystemet bare for tre prosent av et vanlig IT-budsjett i 1999. Men dette tallet vil løfte seg til ni prosent i løpet av 2002, spår IDC i en rapport omtalt av nyhetstjenesten Cnet.

Det er vanskelig å måle bruken av Linux fordi operativsystemet spres gratis over Internett. Dette viser spriken i tallene fra Gartner Dataquest og IDC i juni. Gartner Dataquest mener at bare 8,6 prosent av alle servere som ble solgt i USA ble levert med Linux, mens IDC hevdet at tallet er 30 prosent.

En ny undersøkelse IDC har gjort i USA og Vest-Europa viser at 40 prosent av mellomstore og store bedrifter nå bruker Linux. Det er tilgangen på programvare for Linux som får størsteparten av æren for den raske veksten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.