Spår gjennombrudd for TV over nett og mobil

Så langt har ikke TV over ADSL og mobil blitt stort, men Ericsson er skråsikre i sin optimisme.

Spår gjennombrudd for TV over nett og mobil

Så langt har ikke TV over ADSL og mobil blitt stort, men Ericsson er skråsikre i sin optimisme.

Denne uken har Sony og Ericsson samlet presse og analytikere til flere dager med presentasjoner i Tokyo. På forhånd har Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg avslørt at han forhandler med Sony om å skape flere søster-selskaper til mobilselskapet Sony Ericsson. De nye selskapene skal slå sammen Ericsson og Sonys evner for å skape nye stue-produkter.

Lanseringen av et nytt selskap uteble, men under pressekonferansen sin i går avslørte Ericsson.

Men under pressekonferansen i går fortalte Eriscsons produktsjef, Per Nordlof, om selskapets klokketro på TV. IT-bransjen har lenge håpet på at TV skulle bli den nye bølgen, for vanlige kunder er ekstermt lojale mot sine TV-favoritter - og TV spiser mye båndbredde.Dessuten åpner TV over ADSL og mobil for en fri velg-hva-du-vil-når-du-vil-verden.

Men hittil har ikke bruken tatt av her i Europa - priser, rettighetskrangler, frykt for piratkopiering og mange andre faktorer har bremset utviklingen. Likevel har Ericsson klokketro på at TV kommer til å bli vekstsektoren fremover. Ericsson har trolig sett på utviklingen i USA der iTunes og en rekke aktører har fått lov å selge film og TV over nett.

Allerede inne to år spår Ericsson at 30 prosent av alle vestlige mobilbrukere jevnlig kommer til å se på TV på mobilen sin, skriver Reuters.

Også ADSL-operatørene må tilby TV for å kapre kunder og opprettholde salget, mener Ericsson. Og det er ikke vanlige TV - Ericsson selger allerede mye utstyr som skal kunne spre HD-TV til kundene, røper selskapet overfor Nyteknik.se.

Ericsson la under møte frem dramatiske tall for verdens tele- og bredbåndsselskaper om hva TV vil bety for dem. For når hver bruker skal ha 5-6 Mbit datastrømmer, vil trafikken i transportnettene eksplodere. Bildet viser en graf fra Ericsson/Nyteknik.se om trafikkveksten.

Til toppen