Spår gjennombrudd for TV over nett og mobil

Spår gjennombrudd for TV over nett og mobil

Så langt har ikke TV over ADSL og mobil blitt stort, men Ericsson er skråsikre i sin optimisme.

Denne uken har Sony og Ericsson samlet presse og analytikere til flere dager med presentasjoner i Tokyo. På forhånd har Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg avslørt at han forhandler med Sony om å skape flere søster-selskaper til mobilselskapet Sony Ericsson. De nye selskapene skal slå sammen Ericsson og Sonys evner for å skape nye stue-produkter.

Lanseringen av et nytt selskap uteble, men under pressekonferansen sin i går avslørte Ericsson.

Men under pressekonferansen i går fortalte Eriscsons produktsjef, Per Nordlof, om selskapets klokketro på TV. IT-bransjen har lenge håpet på at TV skulle bli den nye bølgen, for vanlige kunder er ekstermt lojale mot sine TV-favoritter - og TV spiser mye båndbredde.Dessuten åpner TV over ADSL og mobil for en fri velg-hva-du-vil-når-du-vil-verden.

Men hittil har ikke bruken tatt av her i Europa - priser, rettighetskrangler, frykt for piratkopiering og mange andre faktorer har bremset utviklingen. Likevel har Ericsson klokketro på at TV kommer til å bli vekstsektoren fremover. Ericsson har trolig sett på utviklingen i USA der iTunes og en rekke aktører har fått lov å selge film og TV over nett.

Allerede inne to år spår Ericsson at 30 prosent av alle vestlige mobilbrukere jevnlig kommer til å se på TV på mobilen sin, skriver Reuters.

Også ADSL-operatørene må tilby TV for å kapre kunder og opprettholde salget, mener Ericsson. Og det er ikke vanlige TV - Ericsson selger allerede mye utstyr som skal kunne spre HD-TV til kundene, røper selskapet overfor Nyteknik.se.

Ericsson la under møte frem dramatiske tall for verdens tele- og bredbåndsselskaper om hva TV vil bety for dem. For når hver bruker skal ha 5-6 Mbit datastrømmer, vil trafikken i transportnettene eksplodere. Bildet viser en graf fra Ericsson/Nyteknik.se om trafikkveksten.

Til toppen