BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spår Intel-Mac-annonsering i januar

Flere analytikere mener nå at Apple kan komme til å lansere Intel-baserte Mac-er flere måneder før den opprinnelige planen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. nov. 2005 - 11:36

Da det tidligere i år ble kjent at Apple hadde besluttet å gå over til Intels prosessorplattform, ble det kunngjort at de første Macintosh-maskinene basert på den nye plattformen først ville bli tilgjengelige i juni 2006. Innen juni 2007 skulle overgangen være fullført for alle Macintosh-produktene.

Analytiker Ben Reitzes i UBS Investment Research, skriver denne uken i et forskningsnotat til selskapet klienter, at mulighetene for en annonsering av den første Intel-baserte Mac-en vil kunne komme allerede under Macworld 2006, som åpner den 10. januar neste år. Omtrent på det samme tidspunktet ventes det at Intel vil lansere den tokjernede Yonah-prosessorer, som Reitzes mener vil passe utmerket i en Intel-basert utgave av Mac Mini.

- Vi tror også at det er muligheter for at Yonah vil bli inkludert i en iBook, men vi tror at dette valget kan være mindre sannsynlig på kort sikt siden det kan føre til noen vesensforskjeller i ytelsen mellom iBook og PowerBook, skriver Reitzes, ifølge AppleInsider.

- Vi tror fortsatt at både PowerMac og PowerBook vil bli introdusert senere - sent 2006 eller tidlig 2007, muligens med Merom-prosessoren for PowerBook og Conroe-prosessorern for PowerMac.

Reitzes mener at Apple på sikt også kan komme til å ta i bruk Intels «Viiv»-teknologi for underholdningsmaskiner, som også vil bli tilgjengelig i begynnelsen av 2006.

    Les også:

Reitzes får støtte fra andre analytikere.

- Det ville ikke sjokkere meg hvis Steve Jobs har én av disse modellene klare for Macworld i januar, sier Joe Wilcox, analytiker i JupiterResearch, til eWeek.

- Min forventning vil være at en Intel-prosessor først vil dukke opp i en bærbar maskin, mest sannsynlig i en for konsumentmarkedet. Problemet Apple trenger å løse første er virkelig på notebook-siden, og risikoen vil av flere årsaker være lavest på konsumentsiden, mener Wilcox.

- Så snart Apple får på plass infrastrukturen, kan det bruke en rekke forskjellige prosessorløsninger. Det vil gi dem muligheten til å skalere en plattform mot flere prisklasser eller forskjellige produktserier, sier Dean McCarron, analytiker ved Mercury Research, til eWeek.

En annonsering under Macworld behøver ikke å bety å produktene umiddelbart blir tilgjengelige. Anonyme kilder AppleInsider har vært i kontakt med, som skal ha tilgang til Appes veikart for Macintosh-maskinvaren, sier at Apple forsøker å få til en lansering av sett med Intel-baserte iBook-maskiner i tide for neste års innkjøpssesong til grunnskolen, som finner sted i april eller mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.