Spår krise i USAs IT-industri

Det amerikanske handelsdepartementet spår krise i den amerikanske IT-industrien. Uten 1,3 millioner nye medarbeidere de neste seks årene, vil USA tape det globale økonomiske kappløpet.

Det amerikanske handelsdepartementet spår krise i den amerikanske IT-industrien. Uten 1,3 millioner nye medarbeidere de neste seks årene, vil USA tape det globale økonomiske kappløpet.

USA dominerer den internasjonale IT-industrien totalt, men i fremtiden kan Europa og Asia få uventet hjelp. Den amerikanske IT-bransjen står overfor et massivt rekrutteringsproblem, viser en undersøkelse handelsdepartementet har gjennomført, skriver CNN.

Takket være en eksplosiv vekst, anslår det amerikanske handelsdepartementet at det trengs hele 1,3 millioner nye IT-utdannede mennesker innen 2006 skal IT-industrien kunne fortsette å vokse. Av disse trengs 240.000 til å erstatte folk som slutter eller pensjonerer seg.

Dette er en dobling siden 1996 da departementet anslo at det var behov for 1,5 millioner programmere, forskere, systemanalytikerer og andre høyt utdannede IT-folk i USA. Den amerikanske handelsministeren William Daley er ikke forsiktig når han skal understreke behovet for å øke utdannelseskapasiteten.

- USA fortsatte lederrolle i den globale økonomien er avhengig av hvor raskt vi kan samle en armé av egne IT-medarbeidere, sa Daley under en pressekonferanse nylig.

Hittil har USA basert seg tungt på import av asiatiske IT-medarbeidere, særlig fra India, men det er ventet at dette kan bli vanskeligere i årene fremover etter hvert som Asia får en sterkere IT-industri selv.

Daley oppfordrer derfor amerikanske bedrifter å utvide sine egne utdanningsprogram og oppfordre flere til å velge IT-relatert utdanning, forteller CNN. Daley understreket at bedriftene må tenke mindre tradisjonelt, både i forhold til ordninger som lar ansatte utdanne seg i arbeidstiden og å oppfordre kvinner og minoriteter til å søke mot IT.

Til toppen