Spår lavere priser med leie av programvare

Microsoft-sjef Steve Ballmer spår lavere programvarepriser når leie i stedet for eie blir vanlig. Piratkopiering er årsaken:

Microsoft-sjef Steve Ballmer spår lavere programvarepriser når leie i stedet for eie blir vanlig. Piratkopiering er årsaken:

På en industrikonferanse i Paris kom Microsoft-sjef Steve Ballmer med uttalelser om at prisen på programvare kan bli lavere fremover.

- Mindre piratkopiering og mer korrekt bruk vil skape en mulighet for oss og andre programvareselskaper til å se på muligheten for å redusere prisen, istedenfor å bare forbedre programvaren, sa Ballmer ifølge Yahoo News.

Microsoft har lenge tviholdt på at programvare bør installeres og kjøres på hver enkelt PC, men i det siste har selskapet begynt å snu litt på dette, blant annet med lanseringen av Windows Live.

Selskapets abonnementsmodell for tradisjonell installert programvare har ofte blitt kritisert for å være for dyr i forhold til hva kundene har fått ut av det. Store forsinkelser på flaggskipproduktet Windows Vista har gjort at mange kunder som inngikk treårige abonnementsavtaler ikke fikk særlig utbytte av investeringen.

I en analyse fra analyseselskapet IDC konkluderes det med at på verdensbasis er 35 prosent av programvaren på PCer piratkopiert. Ifølge industriens regnestykker tilsvarer dette et tap på 40 milliarder dollar i året.

Ballmer har tro på at tette abonnementsrelasjoner vil kunne kutte ned på piratkopieringen når flere programmer kjører på en server ute på internett, istedenfor å måtte installeres lokalt på en PC. Da kan selskapet kutte tilgangen hvis regningen ikke betales og det forventes derfor at piratkopiering vil bli et mye mindre problem.

Til toppen