Spår lavere vekst, ikke fall

IDC har justert sine prognoser for IT-salget i USA og Europa. Det blir ikke noe totalfall, men PC-salget i USA stuper, og man venter på varsel fra Dell.

Analyseselskapet IDC har justert sine prognoser for det totale IT-markedet i Europa og USA.

Til tross for de generelt svakere økonomiene og terrorangrepet i USA, tror IDC fremdeles på vekst. Men i USA blir den totale bruken av IT bare tre prosent høyere enn i fjor. Her i Europa har IDC redusert vekst til 7,4 prosent.

Samtidig kommer det tall fra USA som viser at PC-salget stuper.

Foreløpige tall fra analyseselskapet NPD Intelsect viser at salget av hjemme-PC-er er halvert fra september i fjor. Selv om bedriftsmarkedet holder seg bedre, vil kvartalsresultatene ligge minst 15 prosent under fjorårets nivå, mener selskapet.

Lanseringen av Windows XP vil bare gi et lite løft, tror analytikere, som forklarer fallet med at selv noen år gamle maskiner takler dagens programvare. Oppgraderinger av PC-er var noe man var tvunget til før, men som man nå i økonomisk trange tider kan utsette. Dette gjelder både private og bedriftskunder.

Men det samme gjelder ikke servere og nettverksutstyr, noe som blant annet gjorde at Cisco i går meldte at salget holder seg.

Det ligger derfor an til en ny runde jobbkutt i PC-bransjen. Dell er ventet å offentliggjøre et resultatvarsel senere i dag. Enkelte analytikere tipper også at Apple må gjennomføre kutt.

Til toppen