BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spår Linux på hver tredje server

Bruken av Linux vokser nå raskt i Norden. I løpet av 2006 vil det være Linux på hver tredje server, spår IDC i en fersk rapport. Her er hvorfor:

Det er vanskelig å si noe om bruken av Linux fordi operativsystemet deles ut og selges gjennom så mange kanaler. Men i en fersk rapport spår analyseselskapet IDC likevel endel om utviklingen fremover.

IDC tror at hver tredje server i Norden vil være drevet med Linux i løpet av 2006. Hvis man ser på serverne Linux vil være installert på, vil dette markedet være verd 200 millioner dollar (1,4 milliarder kroner) i 2006.

Markedet for Linux-basert programvare vil øke til 1,8 milliarder kroner i 2006. IDC tror offentlig sektor kommer til å bli en sterk drivkraft i denne utviklingen.

IDC tror at lave priser og en produktutviklingsmodell som er basert på brukerens behov og ikke fortjeneste er de viktigste argumentene for Linux. Ønsket om økt konkurranse og alternativer til monopoler bidrar også, men dette er ikke bedrifter så opptatt av - de fokuserer på kost/nytte.

IDC mener at det er en myte at mesteparten av arbeidet rundt Linux gjøres av frivillige. Dette brukes ofte som et argument mot Linux, men IDC mener at selskaper som Sun, IBM og HPs innsats på Linux bidrar mye og gjør Linux til et langsiktig alternativ.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.